Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind. Het kan soms lastig zijn om te bepalen wanneer je kind extra ondersteuning nodig heeft, zoals kindertherapie. Er zijn verschillende signalen die kunnen wijzen op de noodzaak van professionele hulp, zoals problemen op school, moeite met sociale interacties en tekenen van angst of depressie. In dit artikel bespreken we de signalen waar je op kunt letten om te bepalen of je kind baat zou kunnen hebben bij kindertherapie en stellen we kindertherapie in Zeist bij Invivo Kids voor als een mogelijke oplossing.

Gedragsveranderingen en emotionele problemen

Gedragsveranderingen bij een kind, zoals onzekerheid, hyperactiviteit, overgevoeligheid, sociaal zwakte, snel boosheid of angst, kunnen een aanleiding zijn om kindertherapie te overwegen. Kindercoaching kan helpen wanneer een kind emotionele problemen ervaart. Tijdens kindercoaching worden verschillende methoden gebruikt, zoals gesprek, spel, tekenen, verhalen en oefeningen om het kind te helpen een oplossing te vinden of beter om te gaan met bepaalde situaties. Het doel van kindercoaching is om ervoor te zorgen dat het kind zich weer goed voelt en vol zelfvertrouwen verder kan.

Invivo Kids: Kindertherapie op maat

Kindertherapie in Zeist bij Invivo Kids biedt behandelingen voor kinderen en jongeren met leer-, gedrags- en sociaal-emotionele problemen. De behandelingen vallen binnen de gespecialiseerde GGZ en basis GGZ, en diagnostiek wordt aangeboden voor verschillende aandoeningen zoals ADHD, OCD, trauma, autisme, angststoornissen en gedragsstoornissen. Het team van Invivo Kids bestaat uit (GZ) psychologen, orthopedagogen en kind- en jeugdpsychiaters. Ze hebben een contract met de regio’s Amstelland, Utrecht West en Zuid Oost Utrecht.

De behandelingen en aanpak van Invivo Kids

Invivo Kids biedt verschillende behandelingen aan, waaronder Acceptance & Commitment Therapy (ACT), ouderbegeleiding en kindermindfulness. Ze stellen persoonlijke behandelplannen op en hebben een ervaren team van kinder- en jeugdpsychiaters, kinder- en jeugdpsychologen en orthopedagogen. Invivo Kids werkt met een systemische aanpak, waarbij ze niet alleen naar een specifiek deelgebied van het leven van het kind kijken, maar naar alle aspecten samen. Ze betrekken alle systemen om een beter beeld van de situatie te krijgen. Invivo Kids streeft naar een laagdrempelige aanpak, waarbij het gezin centraal staat. Ze proberen de administratieve last voor gezinnen te verminderen, zodat ze zich kunnen richten op de behandeling.

Hoe kies je de juiste kindertherapie voor jouw kind?

Als ouder is het belangrijk om te herkennen wanneer professionele hulp nodig is en contact op te nemen met een specialist om je kind de juiste ondersteuning te bieden. Je kunt contact opnemen met een kindercoach om te bespreken of kindercoaching geschikt zou kunnen zijn voor jouw kind. Het is ook een goed idee om beoordelingen en waarderingen van gespecialiseerde behandelcentra te bekijken, zoals Zorgkaart Nederland, waar Invivo Kids een waardering van 9.8 heeft. Kortom, het kiezen van de juiste kindertherapie voor jouw kind is een belangrijke beslissing, en het is essentieel om goed geïnformeerd te zijn en te kiezen voor een behandeling die bij de specifieke behoeften van jouw kind past. Invivo Kids is een uitstekende optie voor kindertherapie in Zeist, met een ervaren team en een bewezen staat van dienst in het helpen van kinderen en hun gezinnen.