Als je je eerste kindje verwacht, dat is ontzettend spannend en bijzonder. Er zijn veel dingen waar je nu aan moet denken en voorbereiden bij de geboorte van je kind. Het is een intensieve periode, maar zoals de clichés altijd zeggen: je krijgt er veel voor terug. In deze blog geef geven we je 4 belangrijke dingen om te onthouden bij de geboorte van je kind. 

Waar moet je aan denken?

Misschien heb je het al wel eens gehoord van mensen om je heen. De voorbereidingen lijken soms eindeloos voor de geboorte van je kind. Van het bedenken van de naam en het inpakken van de vluchttas tot het versturen van de geboortekaart. Waar moet je allemaal rekening mee houden? Geen zorgen, want dat hebben we hieronder voor je uitgestippeld.

De geboorteaangifte

Het eerste dat je doet na de geboorte van je kind, is aangifte doen bij de gemeente. Dit moet binnen drie werkdagen gebeuren. Denk er dus aan dat je hier tijd voor vrij maakt in je planning. Het is handig om hier van tevoren alvast over na te denken en alles klaar te leggen wat je hiervoor nodig hebt. 

Het regelen van kraamzorg

Als je kindje net is geboren, kan je vaak wel wat extra handen gebruiken. Hiervoor kies je voor kraamzorg. Het regelen van kraamzorg is een belangrijk onderdeel van de voorbereiding op de geboorte van je kind. Je hebt recht op kraamzorg en het is aan te raden om dit tijdig te regelen. Dit doe je via je zorgverzekeraar of via een kraamzorgorganisatie in de buurt. Zo ben je verzekerd van professionele hulp tijdens en na de geboorte.

Het kiezen van een naam

Een belangrijke keuze die je moet maken, is de naam van je kind. Hier kun je veel tijd aan besteden, maar het is vooral belangrijk dat je een naam kiest waar jullie allebei gelukkig mee zijn. Misschien is er wel een naam die al generaties lang in de familie voorkomt, of willen jullie een unieke naam bedenken. Het is goed om hier samen over te brainstormen.

Het selecteren van een geboortekaart

Als jullie kindje is geboren, is het tijd om dit te vertellen aan vrienden en familie. Dit doe je door middel van een geboortekaart. Er zijn veel verschillende soorten geboortekaartjes. Denk bijvoorbeeld aan geboortekaartjes dieren, geboortekaartjes met foto’s of gewoon een heel simpel geboortekaartje. De keuze is aan jullie, maar het is slim om van tevoren alvast inspiratie op te doen en te bedenken wat jullie mooi vinden.

De geboorte van je kindje is een bijzonder moment. Het is fijn om hier goed op voorbereid te zijn en te weten waar je aan moet denken. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan. Veel geluk!