De tijd vliegt voorbij. Je bent alweer 10 weken zwanger inmiddels. Echter gaat het vast allemaal niet van een leien dakje. Dit geeft niks. De meeste vrouwen ervaren in deze periode de symptomen van de zwangerschap, omdat er erg veel hormonen in je lichaam worden aangemaakt. Inmiddels zit je al in de foetale fase van de zwangerschap en je baby is dus geen embryo meer. In deze fase ontwikkeld de baby zich al snel. Vorige week toen je nog 9 weken zwanger was begon de baby al ellebogen, knieën en schouders te ontwikkelen. In deze week ontwikkeld de baby al kraakbeen en ontwikkelen de botten zich verder. Lees op deze pagina over de ontwikkelingen van de baby en de verschijnselen bij jouzelf tijden je 10 weken zwangerschap.

Jullie baby tijdens 10 weken zwangerschap10 weken zwanger

De ontwikkelen gaan continue door en je baby blijft groeien, ontwikkelen en zichzelf vorm te geven. Vorige week werden de ellebogen, knieën en schouders gevormd. Daarnaast was het een hele belangrijke ontwikkeling dat de spieren begonnen te groeien. Dit betekend namelijk dat de baby zich beter kan gaan bewegen. De spieren blijven zich ontwikkelen waardoor jullie baby continue beter kan gaan bewegen. Ook in deze week kun je het echter nog niet vernemen wanneer de baby in je baarmoeder aan het bewegen is. Hier is hij of zij nog niet groot genoeg voor. Op dit moment is je baby nog maar 4 gram en is hij of zij iets langer dan 3 centimeter. Je kunt dus niks vernemen van de bewegingen die de baby maakt.

Een andere belangrijke ontwikkeling is dat de organen ook steeds meer ontwikkeling vertonen. Deze zijn al aanwezig en beginnen langzaam aan met functioneren net als de spieren in het lichaampje! Toch een gek idee dat er al na 10 weken na de bevruchting een baby in je lichaam groeit waarvan er al organen beginnen te functioneren. Datzelfde geldt voor de maag en nieren van je baby. De ogen van de baby zijn er ook en deze zijn helemaal geopend. Echter zal het niet voor lange tijd zijn, want volgende week zullen ze weer sluiten tot aan week 25 van de zwangerschap. Ook komen de melktanden al tevoorschijn!

Jijzelf na 10 weken zwangerschap

Heb je onze tip om extra foliumzuur te slikken opgevolgd vanaf de periode dat je probeerde om zwanger te worden? Goedzo! Vanaf deze week mag je hier weer mee stoppen. Je hebt de kans verkleind dat je baby wordt geboren met een open ruggetje, een hazenlip of een open gehemelte. Ook is het hormoon hCG op dit moment het hoogst tijdens de zwangerschap. Je kunt dus erg veel last hebben van de zwangerschapskwaaltjes, maar aangezien dit wordt veroorzaakt door de hoeveelheid hCG in je lichaam kun je hier niks aan doen en is het volkomen normaal. Na week 10 zal het afnemen en zul je hier minder last van hebben.

9 weken zwanger
11 weken zwanger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *