Je baby groeit in week 7 van de zwangerschap nog steeds snel door. In deze periode groeit het kind ongeveer een millimeter per dag. Net als in week 6 is het hoofd van je baby een stuk groter dan het lichaam. Dit blijft nog wel een tijdje zo, maar de rest van het lichaam begint zich ook al goed te ontwikkelen. Op deze pagina vind je alle informatie over je baby in week 7 en de veranderingen die bij jou zelf optreden tijdens deze periode.

Je baby in week 7 van de zwangerschap

Het embryo is zich sterk aan het ontwikkelen. Vorige week toen je nog 6 weken zwanger was, was het hoofdje van de baby ook al ongeveer een derde van het lichaam. Dit is nu nog steeds het geval, maar de armpjes en de beentje beginnen nu ook te komen. Je kunt namelijk al de handen onderscheiden van de voeten in deze periode. Deze beginnen dus goed zichtbaar te worden. Voor je baby zijn dit de belangrijkste ontwikkelingen tijdens week 7 van de zwangerschap.

Niet alleen het lichaam ontwikkeld in een snel tempo, maar ook het verstand van je kleine baby is met een snel tempo aan het groeien. Iedere minuut worden er namelijk 100 hersencellen aangemaakt. In dit tempo kan jou kind later zo door naar de universiteit!

Je lichaam – 7 weken zwangerwasknijper op de neus

Jou lichaam produceert meer en meer Oestrogeen, waardoor er ook veel veranderd in je lichaam. Een voorbeeld is dat je gehele reukvermogen kan veranderen, wat er voor zorgt dat je een bepaalde voorkeur of juist afkeur voor bepaalde luchtjes of voeding kunt krijgen. Waar je voorheen juist heel veel van hield kun je nu plotseling een afkeur voor hebben. Dit kan ook vervelend zijn met je ochtendmisselijkheid en het misselijke gevoel versterken. Probeer in deze periode zoveel mogelijk te eten waar je op dat moment van geniet en waar je je goed bij voelt.

Daarnaast is het heel normaal wanneer je steeds gevoeligere borsten krijgt in deze periode. Naast dat je borsten gevoeliger worden, zullen ze ook in omvang toenemen. Niet dat je partner dit erg zal vinden, maar naast alle andere symptomen die tijdens deze periode plaatsvinden in je lichaam kan het voor jou wel een zware periode zijn.

6 weken zwanger
8 weken zwanger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *