De tweede week van je zwangerschap wordt samen met week een ook het zwangerschapsduur mysterie genoemd. In feite is het namelijk erg onzeker of je al wel of niet zwanger bent, terwijl de telling al twee weken is begonnen kan het zijn dat de bevruchting pas in week drie van de cyclus zal plaatsvinden. Omdat het vaak moeilijk te bepalen is in welke week de officiële bevruchting heeft plaatsgevonden begint de telling van de 40 weken altijd in de eerste week na de laatste menstruatie.

Vruchtbaarheid

Het kan dus zijn dat je in deze week bevrucht raakt. In de meeste gevallen echter vindt de eisprong aan het eind van deze week of in het begin van week drie plaatst, waarna de eicel bevrucht kan raken. Wanneer je voor de eicel hebt gevreeën dan bevinden zich vaak al zaadcellen in het lichaam van de vrouw. De zaadcellen bestaan uit Y chromosomen en X chromosomen. Y chromosomen worden later een jongetje als deze de eicel bevruchten en X chromosomen, je raad het al, worden later een meisje. Ook is het zo dat over het algemeen de chromosomen van een jongen (Y) sneller zwemmen dan die van een meisje. Willen jij en je partner dus liever een meisje dan is het verstandig om geslachtsgemeenschap te hebben tijdens de eerste 10 dagen van de cyclus. Hebben jullie liever een jongetje? Dan kun je het best na deze 10 dagen geslachtsgemeenschap hebben. Echter zijn dit kun je hier niet op bouwen. Het vergroot echter in kleine mate de kans op een jongetje of een meisje welke jullie wensen.

Tips tijdens week 2 van de zwangerschap

Ben je 2 weken zwanger of probeer je nog zwanger te worden? Wanneer je zwanger probeert te worden is het verstandig om direct al te stoppen met roken en alcohol drinken. Alcohol drinken en roken tijdens zwangerschap kan de gezondheid van de baby schaden. Wanneer je officieel weet of je wel of niet zwanger bent, ben je namelijk vaak al te laat. Omdat je bij de bevruchting niet direct al weet dat je zwanger bent, kun je op deze manier wel voorkomen dat je alcohol drinkt en rookt, terwijl je al een aantal weken zwanger bent. Dit geldt ook voor de eerste week van de zwangerschap. Het kan voor sommige mensen moeilijk zijn om lange tijd niet te roken of alcohol te drinken wanneer het niet direct lukt om zwanger te worden. Toch is dit het beste voor de gezondheid van de baby.


1 week zwanger
3 weken zwanger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *