Je zult je nu al wel helemaal zwanger voelen. De symptomen zijn voor jou goed te merken en je baby is al bijna een foetus en niet langer meer een embryo. Voorheen werd je baby namelijk nog een embryo genoemd, maar op dit moment kun je al gaan spreken van een foetus. Benieuwd wat de verschillen tussen een foetus en een embryo zijn? Via deze link lees je de verschillen tussen een foetus en een emrbyo. Tijdens dit stadium is je baby al ver ontwikkeld en krijgt het de echte kenmerken van een mens. Vandaar dat dit stadium ook wordt aangeduid als de foeterale fase. Op deze pagina lees je meer over de fase waarin je baby zich bevind en hoe hij of zij zich aan het ontwikkelen is.

De baby – 9 weken zwanger

In deze week is het belangrijkste wat zich bij de baby ontwikkeld dat deze steeds meer vorm krijgt. Je baby is namelijk nog steeds erg klein, maar begint er wel steeds meer uit te zien als en echt mens. De baby is op dit moment namelijk 3 centimeter lang en hij of zij weegt nog maar 2 gram. Toch worden er momenteel al ellebogen, schouders, knieën en heupen gevormd! In de onderstaande afbeelding zie je bijvoorbeeld ook hoe de foetus er op dit moment uitziet in je baarmoeder. Het is begrijpelijk dat je je al als een echte moeder gaat voelen in deze periode.zwangerschap week 9

Nog een belangrijke ontwikkeling in deze week is dat de baby al spieren begint te ontwikkelen. Waarom is dit zo bijzonder? Vanaf het moment dat de baby spieren gaat ontwikkelen kan de baby dus ook al heel lichtelijk bewegen. Natuurlijk nog niet voldoende, waardoor je de karate trappen al kunt voelen in je buik. Dit zal nog even duren! Ook de armpjes en de beentjes groeien hard door. De handen en voeten groeien in week 9 van de zwangerschap zelfs nog harder dan de armpjes en de beentjes.

Jijzelf in week 9 van de zwangerschap

Alle voorgaande ontwikkelingen vragen erg veel van je lichaam. Doordat de baby moet groeien gebeurt er werkelijk van alles in je lichaam. Je lichaam blijft namelijk continue meer hormonen aanmaken in je lichaam, en lager suikerspiegel en bloeddruk, stofwisseling gaat sneller in je lichaam. Het is dus zeker niet gek dat je erg vermoeid bent en graag wilt gaan slapen tijdens deze periode. Heb je ook nog last van slaapproblemen tijdens de zwangerschap? Dan is het zeker een hele opgave voor je om positief te blijven en de stemmingswisselingen niet teveel te laten blijken. Daarom hebben we op de website ook een aantal tips tegen moeheid als je zwanger bent.

Zoals hiervoor aangegeven heb je waarschijnlijk ook erg veel last van stemmingswisselingen. Dit verschilt voor iedere vrouw dus het kan dat je er totaal geen last van hebt. Wanneer je dit wel hebt dan is het volkomen normaal. Je bent erg vermoeid en het giert in je lichaam van de aanmaak van hormonen die voornamelijk zorgen voor de stemmingswisselingen in je lichaam. Vraag je partner dus of hij hier rekening mee wil houden en er begrip voor heeft. Dat heeft hij vast en zeker!


8 weken zwanger
10 weken zwanger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *