Na 6 weken zwanger te zijn zul je er nog niet zo uitzien, maar je voelt je wellicht al wel zo. De symptomen worden namelijk erger en je zult merken dat je continue het gevoel hebt dat je moet plassen. Dit is volkomen normaal gezien je baarmoeder zich zal uitzetten bij het ontwikkelen en dit druk geeft op je blaas. Ondanks dat je er nog niet zwanger uitziet en mensen niet aan je herkennen dat je zwanger bent, gebeurt er in je lichaam al wel veel waardoor blijkt dat je baby zich al ver aan het ontwikkelen is. Op deze pagina vind je allereerst wat er na 6 weken zwanger te zijn met je baby gebeurt en met jouzelf.

Je baby na 6 weken zwanger te zijnzwangerschap week 6

Het is moeilijk voor te stellen aangezien je nog maar net zwanger bent en wellicht nog maar net weet dat je überhaupt zwanger bent, maar intussen begint je baby al een hoofdje en een lichaam in de vorm van een mensen te vormen.  Zie bijvoorbeeld de afbeelding hiernaast om een beeld bij te krijgen hoe het embryo er in dit stadium uit ziet. Zoals je kunt zien is het hoofdje ook groter dan de rest van het lichaam van de baby. In deze week is het hoofdje van de baby namelijk erg in ontwikkeling. Denk daarbij aan de hele vorming van het hoofdje, zoals de kaken, ogen, oren, neus etc. De rest van het lichaam zal zich ook meer gaan ontwikkelen, zoals het hart, de longen en de nieren. Als deze ontwikkelingen vergen ook voor jou lichaam energie. Onderstaand lees je welke veranderingen er in jou lichaam plaatsvinden tijdens deze periode.

Jou lichaam tijdens week 6 van de zwangerschap

Natuurlijk verschillen deze symptomen voor iedere vrouw en hoeft het dus niet te betekenen dat het onderstaande ook bij jou van toepassing is. Het kan dat jij er minder of geen last van hebt of dat dit in een later stadium zal plaatsvinden.

Toch is het vrij normaal als je de hele dag het gevoel hebt dat je naar de wc moet om te plassen. Zoals bovenstaand ook uitgelegd drukt je baarmoeder steeds meer op je blaas wat dit gevoel veroorzaakt. Daarnaast worden je nieren steeds efficiënter in het verwijderen van afvalstoffen uit het vocht dat het opneemt. Doordat je zo vaak moet urineren wordt de kans ook steeds groter dat je een blaasontsteking krijgt. Een blaasontsteking tijdens de zwangerschap is moeilijk te voorkomen, maar er zijn er een aantal tips en adviezen om aan te houden. Via de voorgaande link kun je deze terugvinden op de website. We willen je wel meegeven dat het belangrijk is om genoeg te blijven drinken en hier niet mee te stoppen nu je zwanger bent. Het is erg belangrijk voor je lichaam en je baby om goed te blijven drinken.

5 weken zwanger
7 weken zwanger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *