Ben je al aan het aftellen? Daar kun je nu namelijk wel mee gaan beginnen want je bent alweer in de tweede week van het laatste trimester van je zwangerschap. Vorige week tijdens de 28 weken zwangerschap hebben we het gehad over de ontwikkelingen van je baby in week 28 en de ontwikkelingen bij jou in week 28. Zoals je hebt gelezen gaat de ontwikkeling bij je baby erg hard. De smaakpapillen ontwikkelen zich, kraakbeen wordt omgezet naar bot en er ontstaat een verschil in het gewicht bij jongens en bij meisjes. bij jou hebben we het gehad over enge of rare dromen en bekkeninstabiliteit.

We gaan het op deze pagina verder hebben over de ontwikkelingen voor jullie beiden tijdens zwangerschap week 29. Lees je met ons mee zodat je op de hoogte bent?

Je baby – 29 weken zwanger

Je baby is op dit moment ongeveer 100 gram zwaar en 36,5 centimeter lang. Zoals hiervoor al aangegeven ontwikkelt het kraakbeen zich verder in bot bij de baby. Het is daarom belangrijk dat je voldoende calcium binnen krijgt, want als jij dat binnen krijgt dan krijgt de baby dat ook binnen. Calcium is nodig voor de ontwikkeling van bot en het sterk maken en houden ervan. Naast calcium dien je verder ook goed op je voeding te letten. Het is belangrijk om veel vitamine C, ijzer, calcium, eiwitten en foliumzuur te eten.

In de laatste weken moet je baby namelijk nog veel in gewicht aankomen om sterk genoeg te zijn en voldoende weerstand te hebben. Het artikel over voeding tijdens zwangerschap en het artikel over vitamines tijdens zwangerschap zijn erg informatie om te lezen.

De huid van de baby wordt daarnaast steeds meer zoals die van een mens. Daarmee bedoelen we een strak gevulde roze kleurige huid. Door het opslaan van onderhuids vet wordt de huid nu steeds meer zoals die van een mens. Tot slot ontwikkelen de hersenen zich in sneltreinvaart door.

Jij in week 29 van de zwangerschap

Heb je al de drang om alles schoon te maken, op te ruimen en aankopen te doen? Zit je bijvoorbeeld continue op je knieën in de woonkamer de vloer te schrobben? Dit is niet alleen bij jou zo. Deze drang om alles tot in de puntjes schoon te hebben wordt ook wel nesteldrang genoemd. Er is geen wetenschappelijke verklaring voor, maar er wordt van uit gegaan dat nesteldrang komt doordat je alles piekfijn in orde wilt hebben voor als de baby komt. Klinkt ook als een vrij logische verklaring!

Nesteldrang bereikt vaak een toppunt in het laatste trimester. Dus waar je op dit moment de 2e week van hebt. Voor iedere vrouw is het weer anders. De een heeft werkelijk alles op orde en is nog niet tevreden, terwijl de andere vrouw zich zo blijft gedragen als buiten de zwangerschap om. Heb jij wel het gevoel dat je nesteldrang hebt? Let dan wel op een aantal zaken. Onderstaand hebben wij een paar tips voor je verzameld.

29 weken zwanger – Tips bij nesteldrang

Nesteldrang is niks mis mee en dat vind je partner vast ook! Hij zal wel blij zijn dat het huis weer mooi schoon is en helemaal klaar voor de komst van de baby. Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten als je de neiging hebt om werkelijk alles schoon te maken en te houden. Onderstaand hebben we een aantal punten voor je genoemd.28 weken zwanger
30 weken zwanger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *