Tijdens week 8 groeit het lichaam van je baby nog steeds snel door. Namelijk ongeveer een millimeter per dag. Vorige week toen je 7 weken zwanger was, was je baby een centimeter groot. Nu is je baby alweer bijna een millimeter. Je baby begint nu dus echt in eens snel tempo door te groeien en krijgt de vormen van een echt mens. Op deze pagina lees je alle over de ontwikkelingen tijdens week 8 van de zwangerschap voor zowel jou als je baby.

Je baby na 8 weken zwanger te zijn8 weken zwanger

Zoals hier voor al kort benoemd is je baby zich in een snel tempo aan het ontwikkelen. Je mag er trots op zijn dat je baby al de vormen van een echt mens aan het ontwikkelen is. Vorige week werden de handjes en voetjes al een beetje zichtbaar. Dit gaat nu steeds verder en deze worden beter zichtbaar en herkenbaar. Daarnaast krijgt het ook al ellebogen, knieën en krijgt het gezichtje ook steeds beter vorm. Dit is allemaal raar voor te stellen aangezien je nog maar net 2 maanden zwanger bent en waarvan je het misschien ook nog maar net een maand weet.

Zoals op de pagina van vorige week toen je 7 weken zwanger was heb je gelezen dat er iedere minuut ongeveer 100 hersencellen worden aangemaakt. De hersenen van je baby beginnen tijdens week 8 ook al echt te werken en te functioneren. Daarnaast klopt het hartje ook al.

Jou lichaam tijdens week 8 van de zwangerschap

Aan jou lichaam zijn nog geen drastische veranderingen te zien. Je buik zet zich al iets uit en je borsten kunnen in omvang toenemen. Ook worden je borsten gevoeliger wat een van de vele zwangerschapssymptomen is tijdens deze periode. Het toenemen van de omvang van je buik komt niet door de baarmoeder of je baby, maar voornamelijk door de aanmaak van verschillende zwangerschapshormonen in je lichaam. Door deze hormonen worden je darmen namelijk ook groter en dit zorgt er voor dat je een grotere buik zult krijgen.zwanger broek niet dicht

Ondanks dat er nog geen grote veranderingen aan jou te zien zijn waaraan iedereen kan herkennen dat je zwanger bent, is week 8 wel de periode die het omslagpunt zullen zijn voor het uiterlijk van je lichaam tijdens de zwangerschap.


7 weken zwanger
9 weken zwanger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *