Buitenbaarmoederlijke-zwangerschap-symptomenBen je bang dat je misschien zwanger bent of hoop je er juist op? Je lichaam geeft in de eerste maanden een aantal symptomen zwangerschap aan waar je al voor een groot deel uit kunt halen of je wel of niet zwanger bent. Dit artikel is bedoeld voor iedereen die zich afvraagt of hij of zij zwanger is en aan welke symptomen van zwangerschap dit te herkennen is. Er zijn namelijk een rijtje met meest voorkomende kenmerken zwangerschap welke wij voor je hebben verzameld. Dit zijn de eerste tekenen van zwangerschap. Wanneer deze zich voordoen en je er van bent overtuigd dat er een goede kans is dat je zwanger bent, dan wordt het aangeraden om de huisarts raad te plegen.

Symptomen zwangerschap hints:

  • Het eerste en het meest voorkomende is dat veel vrouwen veel last hebben van misselijkheid. De voornaamste oorzaak hiervan is dat er hormonale veranderingen optreden in het vrouwelijke lichaam. Het hormoon HCG zorgt er voor dat je je in de meeste gevallen misselijk gaat voelen. Over het algemeen doen de meeste klachten zich voor in de ochtend maar het komt ook voor dat de klachten zich in de loop van de dag ook nog voordoen.
  • Gevoelige borsten en tepels zijn ook een gevolg van hormonale veranderingen in het lichaam. Dit komt door de hormonen oestrogeen en progesteron. Door opzwelling van je klieren in de borsten worden deze extra gevoelig voor aanraking.
  • Andere symptomen van zwangerschap is dat je sneller en vaker hoofdpijn zult hebben, wat ook een gevolg is van de hormonale veranderingen. Zorg er is dat geval voor dat je in ieder geval voldoende water drinkt.
  • Vaker naar de toilet. Je blaas kunt namelijk onder druk te staan na de bevruchting en later tijdens de zwangerschap is het de groei van de baby die druk uitoefent op je blaas.
  • Iets wat de meeste mannen niet ontgaat is dat vrouwen emotioneel instabieler worden tijdens de zwangerschap. Ook dit is een zwangerschap kenmerk wat komt door hormonen.

Lees hier meer over de eerste symptomen van zwangerschap.

Eerste tekenen zwangerschap – Testen

Wanneer jij de bovenstaande eerste tekenen van zwangerschap vertoond kun je het best zo snel mogelijk een test laten doen om er zeker van te zijn. Deze kun je direct zelf kopen bij bijvoorbeeld Bol.com of je kunt een test laten doen bij je huisarts. Het hormoon HCG is een zwangerschapshormoon. Bij de zwangerschapstest wordt er gekeken of dit hormoon te vinden is in je urine. Zo kan er bepaald worden of je wel of niet zwanger bent.

Bekijk hier een aanbod van zwangerschapstesten van goede kwaliteit.