Het hebben van gevoelige tepels is ook een van de eerste zwangerschapssymptomen. Pijn bij de tepels komt vaak voor tijdens de zwangerschap en behoort ook tot de eerste verschijnselen waar je last van kunt krijgen. Dit komt voornamelijk vanwege de hormoonproductie in je lichaam. welke veranderd. In de periode dat je zwanger bent veranderd je lichaam enorm. Waar ook de borsten en tepels op reageren. Het komt door het hormoon HCG, dat wordt aangemaakt vanaf de innesteling. Dit zorgt dat de tepels pijnlijk kunnen aanvoelen tijdens de zwangerschap.

Valt hier dan wat tegen te doen? Helaas is er geen permanente oplossing, wel kun je de pijn verminderen met onderstaande tips:

Vaak zul je ook last krijgen van het schuren van je tepels tegen de kleding/bh. Bij een drogisterij kun je pads en kompressen kopen welke je in de bh kunt leggen. Deze zorgen ervoor dat het minder schuurt. Daarnaast zijn ze ook amper zichtbaar, je zult er dus geen last van hebben.

Heb je echt een branderig gevoel? Dan kun je ook een washandje bevochtigen met koud water en even op je tepels leggen. Dit is alleen een tijdelijke oplossing.

Heb je echt jeuk? Smeer dan wat anti-jeukzalf op je tepels. Ook dit is verkrijgbaar bij de apotheek of drogist en helpt even de pijn te verminderen. Ook regelmatig wordt mentholpoeder gebruikt, dit werkt ook verkoelend en verminderd de jeuk voor even.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *