Wanneer je denkt dat je zwanger bent, doe je natuurlijk een zwangerschapstest. Maar ben je zo benieuwd en wil je het liever nu al weten dan over een aantal dagen? Dan kun je een vroege zwangerschapstest doen. Deze kan namelijk eerder dan een ‘gewone’ zwangerschapstest. De meeste zwangerschapstesten kun je pas doen wanneer je overtijd bent, maar voor velen is het lastig om zoveel geduld te hebben. En daar is een vroege zwangerschapstest de ideale oplossing voor. Deze kan je al een aantal dagen voor de menstruatie testen. Hoeveel dagen dit exact is, hangt af van de test.

Wanneer je meer wilt weten hoe een zwangerschapstest werkt, lees dan het artikel Hoe werkt een zwangerschapstest op Zwangerschap-online.nl

Tip: De beste vroege zwangerschapstesten vindt je hier online. Meer dan 10+ zwangerschapstesten met positieve beoordelingen.

Voor- en nadelen vroege zwangerschapstest

Het voordeel van een vroege zwangerschapstest spreekt natuurlijk voor zich. Je weet het een aantal dagen eerder dan een gewone zwangerschapstest. Gezien er al getest kan worden voordat je ongesteld bent, meestal 4 a 5 dagen voor je menstruatie plaatsvind.

Ook zit er een nadeel aan. Er kan na de bevruchting van een eicel, nog veel mis gaan. In veel gevallen gaat het fout bij de innesteling, wat leidt tot een vroege miskraam. Dit is vaak rond de dag dat je menstruatie verwacht. Een gewone zwangerschapstest zou hierna een negatief resultaat geven, maar een vroege zwangerschapstest een positief resultaat. Dit terwijl het uiteindelijk toch negatief is. Daarom kan het soms beter zijn om te wachten. Een miskraam komt namelijk vaker voor dan je denkt, 30% van de zwangerschappen eindigt namelijk met een miskraam.

Hoe betrouwbaar is een vroege zwangerschapstest?

Een zwangerschapstest is altijd voor 99% zeker als het antwoord positief is, wanneer het negatief is is het resultaat minder betrouwbaar. Dit komt vanwege verschillende oorzaken. Elke vrouw maakt namelijk het zwangerschapshormoon in een ander temp aan, daarnaast kan het langer duren voordat de vrucht zich innestelt. Het is daarom altijd goed om een aantal dagen erna een gewone zwangerschapstest te doen, zodat je een definitief antwoord hebt. De vroege zwangerschapstest is speciaal ontworpen voor als je niet kon wachten.

Ook is een vroege test gevoeliger voor verstoringen van je urine. Dit kan zijn wanneer je bepaalde medicijnen slikt, net zwangerschap bent geweest of het bakje dat je gebruikt vies is (ook zeepresten kunnen de resultaten beïnvloeden). Om deze redenen doen ook veel vrouwen geen vroege zwangerschapstest.

Welke vroege zwangerschapstesten zijn aan te raden?

Tegenwoordig is er een groot aanbod van zwangerschapstesten en allemaal zijn ze goed te noemen. Ze testen allemaal op hetzelfde, er zal hierin dus geen verschil zitten. Alleen in de prijs, het product en merk zul je een verschil zien. Het beste aanbod online vindt je hier bij Bol.com Meer dan 20 verschillende zwangerschapstesten met goede beoordelingen van bekende merken, en voor lage prijzen.

De signalen van een vroege zwangerschap

Een signaal kan vaak ook duiden dat je zwanger bent, er zijn verschillende signalen die je lichaam af kan geven dat je in een vroege zwangerschapsfase zit. Wij sommen ze hier op:

De kans is dus groter als je hier al last van hebt dat je zwanger bent, al wil het niet altijd alles zeggen. Ga er niet direct van uit dat je zwanger  bent om teleurstelling te voorkomen. Deze klachten kunnen ook voorkomen als je ongesteld moet worden, wat dus kan zorgen voor verwarring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *