Tijdens je zwangerschap zul je een verandering waarnemen in je geurvermogen. Je zult zien dat je een afkeur zult krijgen voor bepaalde geuren van voedingsmiddelen of juist het omgekeerde. Wellicht zul je merken dat je een afkeur kunt krijgen voor bepaalde bittere voedingsmiddelen. Voornamelijk tijdens het eerste trimester van de zwangerschap zult je merken dat je een afkeur krijgen voor bittere geuren. Daarentegen zul je merken dat je tijdens de rest van de de zwangerschap (trimester 2 en 3) een voorkeur voor zoutsmaken kunt hebben.

Sterker reukvermogen

De oorzaak waardoor je steeds beter kunt ruiken tijdens deze periode komt ook door de ontwikkeling van hormonen in je lichaam. In dit geval is het hormoon Oestrogeen er verantwoordelijk voor dat je steeds beter kunt ruiken. Waarom is dit goed voor jou of je baby? Hier circuleren nog steeds veel vragen over rond. Er wordt gezegd en gedacht dat je gedachte hierachter is dat je in dit geval beter door hebt wat je eet. Door het sterker reukvermogen kun je namelijk een betere inschatting maken of iets goed voor jou en je baby is of niet.

Echter kan er ook iets totaal anders aan de hand zijn. Wanneer je tijdens je zwangerschap namelijk doorgaat met je normale eetpatroon krijgt je eigen lichaam in feite minder voeding binnen, omdat een groot gedeelte van de voedingsstoffen nodig is voor de ontwikkeling van de baby. Indien je lichaam bepaalde stoffen tekort komt, kan het lichaam hier behoefte voor creëren. Om voor jezelf zeker te zijn dat je de voeding eet die juist is voor jou en de baby hebben wij een pagina met tips voor het eten tijdens de zwangerschap.

Problemen tijdens een verbeterd reukvermogen

Voor sommige vrouwen is dit een erg onprettig iets. Zij kunnen namelijk continue geuren ruiken die ze liever niet willen ruiken. Zo geven sommige vrouwen ook aan dat ze geuren ruiken die ze normaal niet kunnen ruiken, oftewel de spookgeuren. Een van deze spookgeuren is de geur van rottend voedsel.

Een versterkt reukvermogen kan er ook voor zorgen dat vrouwen sneller last hebben van de misselijkheid tijdens de zwangerschap. Dit is dus een van de negatieve zwangerschapssymptomen die wordt veroorzaakt door het hormoon Oestrogeen in je lichaam.

Wat kun je er tegen doen?zwanger en ruiken

Een wasknijper op je neus drukken kun je doen, maar wellicht werken de onderstaande tips toch wat beter voor je. Het is natuurlijk niet prettig om de hele dag die wasknijper op je neus te hebben en het ziet er wel een beetje gek uit, denk je niet? Onderstaand toch wat meer comfortabele tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *