Niet ieder kind heeft het geluk dat ze thuis een tuin hebben. Het ene kindje woont in een appartement zonder balkon, terwijl het andere kindje zijn ouders een enorm landgoed hebben. Gelukkig kunnen kindjes ook bij elkaar spelen, en zullen zij niet met de vinger gaan wijzen, omdat ze toevallig niet iets hebben wat een ander kindje wel heeft. Dit komt vaak pas in de puberteit aan bod. Er is meer dan genoeg Speelgoed voor binnen mee te spelen, maar voor buiten is er ook een grote hoeveelheid aanbod. In dit artikel vertellen we je graag meer over buitenspeelgoed en hoe je dit naar binnen krijgt!

Afbeelding verkregen via https://www.pexels.com/photo/a-young-boy-riding-a-motorcycle-toy-5997589/

Iedereen is wel eens in een speeltuin geweest. Vooral als je klein bent, is dit impressief. Gigantische glijbaanconstructies, een kabelbaan van 300 meter lang, en het einde van de speeltuin kun je niet eens zien, omdat het zo groot is. In de wereld van een klein kindje is dit ongeveer hoe zij het zien terwijl je als ouder vaak het gevoel hebt of het allemaal wel genoeg is. Moet het speelgoed niet duurder? Heb ik wel genoeg speelgoed voor mijn kindje? Gelukkig zijn kindjes al blij met weinig en veel grote buitentoestellen kun jij dus zo in een andere variant naar binnen halen!

Schommels

Heen en weer zwiepen op de schommel tot je kriebels in je buik krijgt is natuurlijk fantastisch. Er zijn vele mogelijkheden tot schommels kopen zoals een schommel voor in de tuin, maar ook eentje die je voor je kleine baby al in de deurpost kan hangen. Ze zullen het fanastisch vinden om op en neer te banjeren. Probeer het maar eens!

Springkastelen

Een gigantisch springkasteel zoals je in een binnenspeeltuin ziet of op grote verjaardagen heeft niemand vast in de tuin staan. Althans, ik ken niemand die dit altijd heeft opgezet. Deze vind je überhaupt meer in binnenspeeltuinen dan buiten. Binnen in je eigen huis is het vooral de bank en het bed die als springkasteel gebruikt wordt. Of je dit toelaat, hangt er natuurlijk van af. Als zij later op zichzelf wonen, kun je simpelweg ook daar op het bed gaan springen!

Glijbaan

Een glijbaan is er natuurlijk als grote variant in de kinderspeeltuin, maar er zijn genoeg kleine varianten van te vinden. Bij de dagopvang is er vaak ook een voorbeeld van. Heb je hem wel eens gezien toen je je kindje weg bracht? Het is fantastisch om vanaf te glijden. De hele kleintjes zullen al helemaal in een deuk liggen, en wanneer ze beginnen met lopen zullen ze het niet kunnen weerstaan. Het naar boven klimmen is wel spannend, hoe laag het ook is, pas er dus wel mee op, of ga voor een glijbaantje zonder trappetje met gevaarlijke gaten erin.

Zwembad

Het pierenbadje noemden ze het bij ons zwembad altijd in het dorp. Een paar centimeters aan water waar kleintjes zichzelf helemaal in kunnen verliezen van plezier. Lekker spetteren. Dit is natuurlijk moeilijk om in je woonkamer te plaatsen. Althans, tenzij je gelijk alle vlekken van de pap, fruit, en groentehappen wilt op kunnen schonen. Er is niet eens een tuin voor nodig. Ook op een balkon kun je een kleine variant kwijt. En je kunt zelfs je eigen badje maken van dozen en waterdicht plastic zodat het niet uit de bodem sijpelt. Heerlijk voor in de zomer!

Kortom, je hoeft je dus nergens zorgen om te maken. Een tuin is overbodige luxe. Laat jouw repertoire aan fantastisch speelgoed zichzelf dus niet kennen en wees creatief. Je kindje zal er van houden als jij dingen bouwt zoals een binnentent van dekens, een schommel in de deurpost, of een zwembadje op het balkon van pallets. Alles is mogelijk en te bedenken en het is nog leuker ook dan het simpelweg aan te schaffen!