Bij het inrichten van een kinderkamer komen veel dingen kijken. Niet alleen moet de kamer er leuk en knus uitzien. Maar functie en veiligheid zijn ook van groot belang. Er zijn dus een miljoen dingen om over na te denken als het gaat om de kamer van je kleintje. Maar een van de belangrijkste dingen is het creëren van een veilige en comfortabele omgeving. En daar hoort het kiezen van de juiste raambekleding natuurlijk ook bij. Van kiezen voor de juiste stoffen tot de keuze tussen verduisterend of licht filterende gordijnen. Je leest het allemaal hieronder!

Verduisterende raambekleding

Hoeveel licht je raambekleding doorlaat is een belangrijk punt van aandacht voor de kinderkamer. Verduisterende gordijnen zijn namelijk een geweldige optie voor deze ruimte. Ze houden de kamer donker, zodat je kleintje rustig kan slapen én helpen ook de geluiden van buitenaf te dempen. Maar als je een iets mindere zware optie als raambekleding wilt, dan zijn licht filterende gordijnen ook een goede optie. Deze laten wel licht door, maar houden de kamer toch schemerig genoeg voor dutjes. Uiteraard hangen deze behoeften af van de leeftijd van je kind. Als ze ouder worden zijn verduisterende gordijnen waarschijnlijk meer geschikt om een goede nachtrust te bevorderen.

De juiste stof

Iets anders om te overwegen is de stof van de raambekleding. Als je voor rolgordijnen of lamellen kiest in de kinderkamer, dan zijn er niet heel veel verschillende mogelijkheden in stoffen. Maar als je voor vouwgordijnen of hangende gordijnen kiest natuurlijk wel. Lichter materiaal zoals katoen kan de temperatuur in de kamer helpen reguleren. Dat is dus ideaal voor de warmere periodes. En als het kouder wordt, of je wilt gewoon iets gezelligers, dan kun je kiezen voor een dikkere stof. Houd met het uitzoeken van de stof ook rekening met allergieën. Voor sommige stoffen kan je kleintje gevoeliger zijn als hij of zij al allergiegevoelig is. En niet geheel onbelangrijk! Je wilt natuurlijk ook voor een stof kiezen die makkelijk schoon te maken is.

De stijl

Als laatste de stijl van de raambekleding. Als het om een kleine ruimte gaat, is het goed om te kiezen voor rolgordijnen of vouwgordijnen. Als de ruimte iets groter is, dan kunnen mooie dikke gordijnen juist weer heel veel sfeer toevoegen aan de ruimte!

Kortom, het kiezen van de juiste raambekleding kan nog best een uitdaging zijn. Verduisterende gordijnen zijn een goede optie, maar er zijn ook andere dingen om rekening mee te houden. Stofkeuze en de stijl zijn beide belangrijke factoren. Met deze tips in gedachten zul je in een mum van tijd de perfecte raambekleding voor je kinderkamer vinden!