De auto lampjes die op het dashboard van uw auto staan, betekenen meer dan alleen dat uw auto verlichting aan het werk is. Ze zijn een essentieel onderdeel van uw auto en kunnen u waarschuwen voor mogelijke problemen met uw voertuig. Het is daarom belangrijk om deze auto lampjes op het dashboard goed te kennen. 

Focus op de belangrijkste lampen

Een van de belangrijkste auto lampjes die op het dashboard staan, is de motorolie  lamp. Wanneer deze lamp aangaat, betekent dit dat uw motor niet genoeg olie heeft om de motor goed te laten draaien. Als u deze lamp ziet branden, dan vinden er waarschijnlijk problemen plaats in de motor die u direct moet laten controleren door een professionele monteur. Verder is er ook een koelvloeistof lampje. Wanneer deze lamp aangaat, dan betekent dit dat de koelvloeistof tank bijna leeg is. U dient dan zo snel mogelijk koelvloeistof bij te vullen om te voorkomen dat de motor oververhit raakt en schade oploopt. 

Let ook op het rem waarschuwingslampje

Een ander belangrijk auto lampje op het dashboard is de rem waarschuwingslamp. Wanneer deze lamp aangaat, betekent dit dat er een defect is aan uw remsysteem. U moet dan snel naar een monteur gaan om de remmen te laten controleren en eventueel te laten repareren. 

Ten slotte is er ook een lampje op het dashboard dat aangeeft of er iets mis is met het brandstofsysteem. Wanneer deze lamp aangaat, dan betekent dit dat er iets mis is met het brandstofsysteem. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een lege brandstoftank, een probleem met de brandstofpomp of een defect brandstofmengsel. In dit geval is het belangrijk dat u direct naar een monteur gaat om de auto te laten controleren. In moderne auto’s is er ook een lampje dat aangeeft dat er een ongeval is gebeurd. Dit lampje wordt vaak aangeduid als gevaarherkenning. Wanneer dit lampje aangaat, betekent dit dat de auto of de omgeving gevaar signaleren. U dient dan direct actie te ondernemen om eventuele gevaren te helpen voorkomen. 

Kortom, de auto lampjes op het dashboard zijn een essentieel onderdeel van uw auto. U moet deze lampjes goed kennen om de werking van uw auto te controleren. Als een van de lampjes aangaat, dient u onmiddellijk actie te ondernemen om eventuele problemen te voorkomen.