Gaat je kind op voetbal? Dan heeft je zoon of dochter meer nodig dan enkel een paar voetbalschoenen. Wat is de ideale uitrusting voor je voetballende kind en hoe bespaar je op voetbalkleding? Kom erachter na het lezen van dit blog!

Belangrijke uitrusting voor voetbaltrainingen

Als kinderen besluiten om op voetbal te gaan, zijn er enkele essentiële dingen die ze nodig hebben. Hier is een lijst met basisbenodigdheden voor kinderen die voetballen:

  1. Voetbalschoenen: Goede voetbalschoenen zijn belangrijk om comfortabel en veilig te kunnen spelen. Zorg ervoor dat de schoenen geschikt zijn voor de ondergrond waarop ze spelen, zoals gras, kunstgras of zaalvloer.
  2. Scheenbeschermers: Scheenbeschermers zijn essentieel om de onderbenen te beschermen tegen schoppen en stoten. Ze moeten goed passen en stevig vastzitten tijdens het spelen.
  3. Voetbalkleding: Kinderen hebben voetbalkleding nodig, zoals een shirt of trui, een broekje of korte broek en sokken. Vaak worden deze verstrekt door de voetbalclub waarbij ze zich aansluiten. Ook kun je op het internet een goedkoop voetbal trainingspak online vinden, zodat je ook kunt besparen op de kleding.
  4. Waterfles: Het is belangrijk dat kinderen voldoende gehydrateerd blijven tijdens het sporten. Een herbruikbare waterfles is handig om water mee te nemen naar trainingen en wedstrijden.
  5. Sporttas: Een sporttas is handig om alle benodigdheden in te bewaren en mee te nemen naar trainingen en wedstrijden. Kies een tas die groot genoeg is om de voetbalkleding, schoenen en andere benodigdheden in op te bergen.
  6. Andere opties: Afhankelijk van de specifieke behoeften en de eisen van de voetbalclub kunnen er extra benodigdheden zijn, zoals teamtenues, trainingsaccessoires, zoals pionnen of horden, en een voetbal om thuis te oefenen.

Het is raadzaam om contact op te nemen met de voetbalclub waar het kind zich bij aansluit voor specifieke richtlijnen over benodigdheden en eventuele teamuitrusting. Daarnaast kunnen trainers en coaches waardevolle aanbevelingen en adviezen geven over wat kinderen nodig hebben om op een veilige en plezierige manier aan voetbal deel te nemen.

Hoe kun je besparen op voetbalkleding?

Wil je een goedkoop voetbaltenue kopen of zoek je andere kleding voor de voetbal van je kind? Er zijn verschillende manieren om hierop te besparen.

  1. Koop tweedehands: Overweeg om voetbalkleding tweedehands te kopen. Je kunt tweedehandswinkels, online marktplaatsen of lokale advertentiesites bekijken om voetbalkleding te vinden die nog in goede staat is, maar tegen een lagere prijs wordt aangeboden.
  2. Vraag naar teamuitrusting: Sommige voetbalclubs bieden teamuitrusting aan, zoals shirts en broekjes, als onderdeel van het lidmaatschap. Informeer bij de club of dit het geval is en of er mogelijkheden zijn om teamuitrusting te lenen of te ruilen.
  3. Wacht op uitverkoop of kortingsacties: Houd de verkoopperiodes in de gaten, zowel in fysieke winkels als online. Veel sportwinkels bieden seizoensgebonden kortingen of speciale aanbiedingen aan, waarbij je voetbalkleding tegen gereduceerde prijzen kunt kopen.