Als je als ouder meerdere kinderen hebt, is het natuurlijk belangrijk dat je een auto hebt waarmee je je kinderen veilig kunt vervoeren. Dit doe je natuurlijk door een verzekering bij Allianz Direct autoverzekeringen af te sluiten, maar ook door de geschikte auto te kopen. Er zijn een aantal factoren waarop je kunt letten wanneer je een nieuwe auto aanschaft, zodat je zeker weet dat je genoeg comfort geniet, maar ook voldoende ruimte hebt voor jezelf, je kinderen, je partner en natuurlijk jullie spullen. Door op de volgende factoren te letten, weet je zeker dat je een auto uitkiest die past bij jullie behoeften.

Veilig en met voldoende ruimte op pad

Het belangrijkste onderdeel van een passende auto is natuurlijk dat jij en je gezin genoeg ruimte hebben. Er zijn voldoende zitplaatsen nodig, maar ook genoeg ruimte in de achterbak voor spullen, zoals boodschappen of kinderwagens. Daarom is het verstandig om een auto te kiezen met een ruim interieur en misschien zelfs met een verschillende zitopstelling. Er zijn namelijk auto’s met opklapbare stoelen, waardoor je van een vijfzitter een zevenzitter kunt maken. Daar later meer over. Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe auto, kun je het beste voor een SUV, minivan of (grote) stationwagen gaan. Ook wil je jouw gezin natuurlijk veilig vervoeren. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een auto met goede veiligheidsvoorzieningen, waaronder uiteraard airbags, maar ook rijstrookassistentie. Uiteraard wil je natuurlijk ook goed verzekerd zijn. Mocht er dan wat gebeuren, ben je snel geholpen. Wanneer je de goedkoopste autoverzekering wilt, maar ook een brede dekking, kun je het beste kiezen voor een verzekering bij Allianz Direct.

Entertainment in de auto

Het is natuurlijk geen must-have, maar het is wel heel handig: entertainment in de auto voor de kinderen. Vooral wanneer je langere afstanden aflegt, zullen de kinderen zich snel vervelen. In dat geval kun je kiezen voor verschillende opties voor entertainment, zoals een ingebouwd dvd-systeem, wifi, of televisieschermen op de achterbank. Zo weet je zeker dat de kinderen zich niet gaan vervelen.

Welke auto’s voldoen aan de eisen?

Aangezien je meer ruimte in de auto nodig hebt wanneer je meer dan drie kinderen hebt, wordt de autokeuze wat kleiner. Gelukkig zijn er een aantal auto’s die aan de eisen voldoen. De eerste is de Toyota Highlander. Deze SUV heeft namelijk drie rijen met stoelen, waardoor er in totaal acht passagiers mee kunnen en is het ook voorzien van geavanceerde veiligheidssystemen. Hetzelfde geldt voor de Volkswagen Atlas; ook deze SUV is voorzien van een extra rij stoelen, waardoor er in totaal zeven mensen in kunnen. Ga je liever voor een minivan? Dan kun je het beste kiezen voor de Honda Odyssey, waar je met zijn achten in kunt.