Hoera, jullie hebben te horen gekregen dat het een meisje zal worden! Tijdens de zoektocht naar de mooiste naam voor jullie dochter, komen er vast vele verschillende namen voorbij. En het lijkt wel alsof elke voornaam wel een nadeel heeft: Sara vinden jullie wel een erg leuke naam maar ook een beetje standaard, de naam ‘Louise’ vindt de vader prachtig maar de moeder kent toevallig een hele onaardige ‘Louise.’ De naam Noa vinden jullie beide mooi maar die er zijn tegenwoordig al zoveel ouders die hun kind de naam ‘Noa’ noemen. Dus die wordt ook maar weer van het lijstje geschrapt. Herkenbaar?

We geven je graag een aantal tips om toch een naam te vinden voor jullie meisje waar je helemaal achter kunt staan!

  1. Pak je oude playlists erbij

    Een leuke en ongedwongen manier om mooie meisjes namen tegen te komen: probeer de muziek terug te vinden waar jullie als stel samen fijne herinneringen aan hebben. Op die manier kies je de naam uit vanuit je gevoel en positieve associaties en dat werkt altijd goed. Er zijn veel liedjes waar meisjesnamen in voorkomen die je misschien wel prachtig vindt voor jullie toekomstige dochter. Wat dacht je van klassieke nummers als Belle Helene, Lola, of Valerie?
  2. Oefen met de namen

    Een naam is pas definitief als jullie geboorteaangifte gaan doen. Voor die tijd kun je dus nog rustig oefenen met jullie favoriete babynamen en ervaren hoe de namen klinken als je ze opschrijft of uitspreekt. En misschien ook een geruststellende gedachte: je kunt ook pas definitief een naam van je favorietenlijstje kiezen als jullie je dochter voor het eerst zien. Vaak weten ouders namelijk meteen als ze hun kindje in hun armen hebben welke naam het allerbeste bij dit baby’tje past. Vertrouw maar op je intuïtie!
  3. Neem de tijd voor uitgebreid onderzoek

Als je een lijstje met jullie favoriete namen gaat maken, raden we je aan om deze namen goed te onderzoeken. Hoe klinkt de naam in het Engels, wat is de betekenis, en is de naam ook nog leuk als jullie dochter straks volwassen is? Als je genoeg informatie hebt over de naam, kun je eventuele spijt achteraf zo veel mogelijk voorkomen.

  1. Doe geen water bij de wijn

    Probeer toch nog even verder te zoeken als je er samen niet uitkomt. Dat is vaak beter dan dat je compromissen gaat sluiten over de voornaam waar een van de twee niet helemaal blij mee is. Jullie zullen de naam immers nog jarenlang moeten gaan uitspreken! Hebben jullie echt een andere smaak en wordt het een terugkerend dilemma? Vraag dan eens je ouders of een goede vriend of vriendin of zij nog suggesties hebben voor mooie babynamen. Wie weet heeft iemand anders een briljante ingeving waar jullie beide helemaal gelukkig van worden!