Als je een feestje gaat geven of een borrel organiseert bij je thuis, wil je waarschijnlijk het liefst niet al te veel betalen voor wijn, maar je gasten wél een goed en lekker wijntje kunnen aanbieden. Gelukkig is het, als je het even zorgvuldig uitzoekt, prima mogelijk om tegen een voordelige prijs goede kwaliteit wijn in te kopen.

Ontdek hieronder hoe je kwalitatief uitstekende wijnen inslaat voor een scherpe prijs.

Zoek online naar de beste deals

Allereerst is het verstandig om toch die goedkope supermarktwijnen te vermijden en in plaats daarvan te gaan voor een mooie wijn aanbieding bij een online wijnspeciaalzaak.
De supermarkten hebben in hun schappen namelijk vooral goedkope bulkwijn staan die qua prijs misschien wel aantrekkelijk zijn, maar over het algemeen is de kwaliteit van deze wijn meestal teleurstellend. Deze wijnen zijn geproduceerd via grootschalige automatische processen in enorme fabrieken, in plaats van de kleinschalige, liefdevolle aanpak van een wijnboer die een passie heeft voor wijn.

Een goede wijnwebshop daarentegen heeft een team vinologen achter zich die zorgvuldig wijnen selecteert van hoogwaardige kwaliteit. Het voornaamste doel van zo’n online wijnzaak is om haar klanten te kunnen voorzien van goede wijn. Als je kijkt naar de aanbiedingen bij een wijnspecialist vind je daarom kwalitatief uitstekende wijn voor een voordelige prijs.

Koop een voorraadje wijn in met korting

Nog een tip om geld te besparen zonder in te leveren op kwaliteit: koop in een keer een groter aantal in zodat je gebruik kunt maken van bulkkorting. Vaak geven zowel fysieke als online wijnspecialisten rond de tien procent korting als je een kist of pallet wijn koopt.
Dit is slim inkopen, want wist je dat je ook witte wijn een tot twee jaar gesloten kunt bewaren? Koop je dus bijvoorbeeld je favoriete sauvignon blanc grootschalig in, dan kun je er nog minimaal een jaar of langer van genieten. Bovendien heb je op deze manier altijd genoeg wijn in huis als er onverwacht gasten komen!

Neem eens een kijkje bij een outlet voor leuke deals

Niet alleen het gebruik maken van bulkkorting of aanbiedingen kan je flink geld besparen, het is ook slim om te kijken bij de outlet van een goede wijnspecialist. Ook de online wijnwinkels hebben vaak een outletpagina waarop ze pareltjes van wijnen aanbieden voor een zeer aantrekkelijke prijs. Dit zijn bijvoorbeeld restanten van de laatste voorraad, soorten die in het seizoen minder worden verkocht of bijvoorbeeld flessen die niet meer een heel lange houdbaarheidsdatum hebben. Kortom: unieke buitenkansjes voor een bodemprijs!

Schrijf je in bij een wijnwebwinkel voor speciale acties

Tot slot kun je ook een account aanmaken bij een goede wijnwebshop, om zo te profiteren van speciale kortingsacties voor klanten. Dit is een makkelijke manier om topkwaliteit wijn in huis te halen zonder daarvoor de hoofdprijs te hoeven betalen.