Mama in de zon

Als kersverse moeder kan het ouderschap soms allemaal even teveel worden. Er zijn veel nieuwe dingen om te leren en om rekening mee te houden. Gelukkig zijn er handige tips die kunnen helpen om de overgang naar het moederschap wat makkelijker te maken. Je elven zal immers nooit meer hetzelfde zijn. Je bent ineens verantwoordelijk voor het allergrootste bezit  dat je hebt. Belangrijk dus om niet alleen goed voor je kleintje te zorgen, maar ook goed voor jezelf. In dit artikel nemen we je daarom dan ook mee met een aantal handige tips. Allereerst willen we je alvast wijzen op het feit dat je via bestealternatief.nl/beste-luier de beste luiers voor de beste prijs kunt vinden. Vooral in de eerste twee jaar, is het hebben van voldoende luiers namelijk geen overbodige luxe kunnen we je verzekeren.

Geef jezelf de tijd om te herstellen

Een bevalling is een intensieve gebeurtenis voor het lichaam van de vrouw en het kost tijd om hiervan te herstellen. Het is dan ook belangrijk om jezelf die tijd te gunnen en niet te veel van jezelf te verwachten in de eerste weken na de bevalling. Neem voldoende rust en slaap wanneer je kindje slaapt. Probeer ook gezond te eten en voldoende water te drinken om je lichaam te ondersteunen bij het herstelproces. Het is niet erg om hulp te vragen als je die nodig hebt, dit kan bijvoorbeeld van je partner, familie of vrienden zijn. Vergeet niet dat het herstellen na een bevalling tijd en geduld kost, dus forceer jezelf niet te snel. Gun jezelf de tijd om goed te herstellen en je energie terug te krijgen. Heb je nu een keer geen tijd om te koken, kies dan voor een goede maaltijdvervanger. Via jouwpersoonlijkegroei.nl/beste-maaltijdvervanger vergelijk je verschillende maaltijdvervangers en kies je de beste.

Maak het jezelf gemakkelijk

Er zijn veel handige hulpmiddelen die het ouderschap makkelijker kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan een draagzak of -doek, een borstkolf, een babyfoon of een luiertas. Het is de moeite waard om te investeren in kwalitatieve hulpmiddelen die je het leven als jonge ouder makkelijker maken. Zo kun je met een draagzak of -doek je baby dicht bij je dragen terwijl je je handen vrij hebt voor andere taken. Een borstkolf kan handig zijn als je borstvoeding geeft en je af en toe de melk wilt kolven. Met een goede babyfoon kun je je kindje in de gaten houden terwijl hij of zij slaapt. En een praktische luiertas is onmisbaar voor onderweg. Zo kunnen we natuurlijk nog wel even doorgaan. Wat vooral belangrijk is, is dat je het jezelf makkelijker maakt. Het hebben van een baby is immers al zwaar genoeg.

Kijk niet naar anderen

De kans dat jij alleen maar verhalen hoort van andere moeders dat hun kind al na enkele weken doorslaapt, die is vrij groot. Zorg ervoor dat je je hier voor zover mogelijk, volledig van afsluit. Het is namelijk een utopie om te denken dat dit ook daadwerkelijk het geval is. Waar doorslapen voor de één van 00.00 tot 04.00 is, heb jij misschien het idee dat de baby van 20.00 tot 07.00 uur slaapt. Geloof maar niet dat dit het geval is.