De zon straalt, de leuke strandtentjes zijn weer geopend en het is weer druk op de boulevard; de zomer is begonnen! Wanneer je aan zomer denkt, denk je natuurlijk ook meteen aan badmode. In deze blog helpen wij je, in samenwerking met Annadiva, graag met het uitzoeken van dé perfecte badmode. Want met het grote aanbod tegenwoordig is het kiezen van die ideale bikini, tankini of badpak knap lastig geworden.

Het badpak: klassiek en trendy
Een van de populairste vormen van badmode is het badpak. Wij begrijpen heel erg goed waarom, een badpak heeft namelijk verschillende voordelen. Allereerst zorgt een badpak voor elegantie. In een mooi badpak straal je snel elegantie uit, terwijl je jezelf uitermate comfortabel voelt. Daarnaast kan een badpak corrigerend werken. Wanneer je net dat beetje extra vertrouwen nodig hebt en een eventueel buikje wil corrigeren, dan is een corrigerend badpak het helemaal voor jou! Daarnaast heb je, mede door de groeiende populariteit van badpakken, onwijs veel mogelijkheden als het aankomt op modellen, kleuren en merken.

Een badpak heeft echter ook nadelen. Zo zorgt het dragen van een badpak voor meer bedekking van je lichaam, waardoor je ook wat minder gelijkmatig bruin zult worden. Ook bestaat een badpak uit één stuk stof, waardoor je je minder gemakkelijk kunt omkleden.

De bikini: stijlvol en sexy
Een andere vorm van badmode die ook dit jaar weer erg populair is, is de bikini. Een bikini is zo populair omdat je zelf jouw ideale setje kunt samenstellen. Wil je bijvoorbeeld een wat meer bedekkende bikinitop? Ga dan voor een full cup bikinitop of een bralette bikinitop. Wanneer je echter wat meer van je borsten wil laten zien kun je gaan voor een push-up bikinitop of een triangle bikinitop. Deze top kun je vervolgens combineren met jouw favoriete bikinibroekje. Hou je van wat meer bedekking, ga dan bijvoorbeeld voor een high waist bikinibroekje. Laat je liever wat meer van je lichaam zien? Ga dan voor een schattig strikbroekje. Daarnaast laat je met een bikini wat meer van je lichaam zien dan met een badpak, waardoor je ook egaler bruin zult worden. Let er bij het kopen van een bikini wel op dat je voldoende steun haalt uit de bikinitop. Ook een bikinibroekje moet je zeker niet te groot kopen, deze wordt namelijk nog wat ruimer wanneer deze in aanraking komt met water. We willen natuurlijk wel elegant de zee in én uit kunnen lopen zonder te veel aan bikini te moeten trekken.

De tankini: comfortabel en elegant
Een tankini is dé perfecte middenweg tussen een bikini en een badpak. Een tankini biedt namelijk de bedekking en comfort van het badpak, maar het gemak en de mogelijkheden van een bikini. Een tankini is een soort hemdje met vaak ingebouwde cups. Hierdoor wordt je buik bedekt, waardoor veel vrouwen zich net wat comfortabeler voelen. Een tankinitop kun je zelf combineren met een bijpassend broekje. Combineer jouw tankinitop dus bijvoorbeeld met een schattig strikbroekje of ga voor een omslagbroekje. Een nadeel aan de tankinitop is dat je, net zoals bij het badpak, minder mooi egaal bruin wordt in vergelijking met de bikini.

Keuzes genoeg dus! Elke vorm van badmode is mooi, zolang jij jezelf er maar comfortabel in voelt. Voor welke soort badmode ga jij deze zomer?