Manifesteren is iets wat je steeds vaker tegenkomt. Daarom is het weleens goed om te kijken wat dit precies inhoudt en hoe je het aan kunt pakken. Wanneer dit eenmaal duidelijk voor je wordt, wordt het echt een hele openbaring voor jezelf. 

Daarom leggen we je hier precies uit wat het precies inhoudt en hoe je het aan moet pakken. Op die manier zorgen we ervoor dat het voor iedereen duidelijk wordt hoe je deze stappen moet doorstaan. Het is namelijk altijd goed om te kijken hoe je zelf door het leven heen gaat en hoe je dit kunt verbeteren. 

Wat is de betekenis van manifesteren?

Als eerste is het goed om de volledige betekenis van manifesteren te begrijpen. De letterlijke betekenis uit het woordenboek is: “1) Aan de dag leggen 2) Aan het licht brengen 3) Bekendmaken 4) Betogen 5) Demonstreren 6) Een betoging houden 7) Openbaren 8) Openlijk bekendmaken 9) Uiten 10) Zich vertonen 11) Zichtbaar worden 12) Opborrelen.”

Manifesteren betekent eigenlijk gewoon een openbaring en zichtbaar worden. Je gaat aan jezelf werken om dit op een goede manier te bereiken. We zijn dit eigenlijk elke dag aan het doen, maar dit gebeurt meestal onbewust. Het is goed om te kijken hoe jij je hier bewust van kunt worden. 

Onbewust openbaren 

Onbewust openbaren of manifesteren doet iedereen. Het maakt eigenlijk niet uit wat je aan het doen bent, alles behoort tot manifesteren. Hierbij kun je denken aan bepaalde patronen die je hebt of aan overtuigingen die er zijn ontwikkeld. Zo speelt je verleden vaak mee in wat je nu denkt en hoe je op bepaalde dingen reageert. 

Het gaat uiteindelijk om gedachten en emoties. Deze komen samen en dit moet je op een goede manier weten te uiten. Dit is voor iedereen anders, daarom is manifesteren ook voor iedereen anders. Het draait namelijk allemaal om emotie en gedachten. 

Bij onbewust openbaren ben je altijd op de automatische piloot bezig. Je bent je dan niet meer bewust waarom je op een bepaalde manier reageert en wat dit tot stand brengt. 

Bewust leren openbaren

Bij bewust leren openbaren ga je hier dus aan werken. Het onbewust openbaren en zichtbaar worden kan namelijk soms vervelend voor jezelf zijn of voor je omgeving. Daarom is het beter om te gaan kijken hoe je hier bewust van kunt worden. Dit kan in vele gevallen best lastig zijn. 

Je gaat dus aan de slag met je eigen weten en je gaat bekijken hoe je dichter tot jezelf kunt komen. Manifestatie is voor iedereen een ander proces, omdat iedereen wat anders meegemaakt kan hebben. Het bewust worden van manifestatie is een erg belangrijk onderdeel van jezelf leren kennen en ontwikkelen. 

Weet waarom je gaat manifesteren 

Als eerste is het goed om te kijken waarom je gaat manifesteren op een bewuste manier. Dit kan om allerlei verschillende redenen zijn. Misschien ben je niet blij met hoe je nu op bepaalde dingen reageert of je wilt dichter bij jezelf komen en jezelf goed begrijpen. 

Wanneer je zelf begrijpt waarom je iets wilt doen, word je veel bewuster van het pad wat je gaat bewandelen. Het is juist de bedoeling dat je niet precies weet wat er komen gaat tijdens manifestatie. Dit is ook het moeilijkst om te accepteren. Wanneer je dit hebt geaccepteerd, weet je zeker dat je op een bewuste manier kunt gaan manifesteren. 

Verschillende soorten om te manifesteren

Er is niet maar één soort manifestatie. Er zijn juist verschillende manieren waarop jij je pad kunt gaan bewandelen. Voor de ene persoon werkt het ene pad beter dan voor de andere persoon. Daarom is het ook goed dat je weet dat er verschillende paden zijn. Zo voorkom je dat je niet weet waar je moet beginnen. 

Er zijn eigenlijk twee verschillende manieren waarop je kunt manifesteren: speelsgewijs of meditatie. Van beide opties zijn er dan weer verschillende taken waar je gebruik van kunt maken, zodat het voor jezelf echt werkt. Zolang je maar in jezelf gelooft, is alles mogelijk. 

Op een speelsgewijs 

De eerste optie is door op een speelse manier te leren manifesteren. Je doet het eigenlijk altijd vanuit rust en ontspanning, maar dit hoeft niet altijd op een zeer saaie manier. Het is goed om te kijken wat je leuk vindt om te doen en waar je van kunt ontspannen. Dit kan per persoon erg verschillen. 

Sommige mensen weten niet echt meer waar ze van ontspannen. Op een speelse manier kun je erachter komen. Zo is het goed om eens na te gaan wat je als kind echt leuk vond om te doen. Dit kun je dan weer eens proberen, om je echt te leren ontspannen. 

Mediteren

Mediteren is iets wat veel mensen al gebruiken en wat ook echt werkt. Manifesteren is een ideale combinatie met mediteren. Je kunt er namelijk goed door ontspannen en je gevoelens openzetten voor wat nodig is om manifestatie mogelijk te maken. 

Met mediatie maak jij je hoofd leeg en kun je ook weer nieuwe gedachten toe laten. Vaak verwerken mensen hierdoor ook een trauma of andere dingen in hun leven. Je krijgt dan weer ruimte in je hoofd en onbewust ook in je lichaam. Meditatie is dus zeker een optie om eens naar te kijken als je op een goede manier wilt manifesteren. 

Wees bewust van wat je wil

Voor manifestatie is bewustwording zeer belangrijk. Daarom is het goed om te kijken waar je de kracht vandaan haalt om aan de slag te gaan. Zonder bewust te zijn waarvoor je het doet, is de kans vrij klein dat het echt gaat werken. Ga daarom eens op zoek naar wat de echte reden is om jezelf aan te pakken. 

Voor iedereen kan dit een hele andere reden zijn. Daarom is het goed om voor jezelf te kijken wat de manifestatie bij je losmaakt. Dit kan lastiger zijn dan dat je denkt, maar wanneer je hierdoor heen komt ben je jezelf daarna echt dankbaar. Je komt er alleen maar sterker uit en je leert jezelf op een hele andere manier kennen. 

Leren openbaren 

Leren openbaren is niet makkelijk. We hebben hierboven al benoemd dat manifesteren begint bij jezelf en zelf bewust worden. Daarna kun je gaan kijken welke manier van manifesteren het beste bij je past. Dit kan meditatie zijn of een speelse manier die je hebt gevonden. Dan kun je er echt mee om leren gaan. 

Zodra je echt weet wat je aan het doen bent, zal je dit wel gaan merken. Je voelt jezelf weer erg op je gemak en je beseft je dan al eenvoudig wat je gemist hebt toen je jezelf nog niet echt kende. Onbewust word je steeds beter in manifesteren, zodat je er straks helemaal niet meer bij na hoeft te denken. 

Laat je angsten varen 

Manifestatie is niet iets wat je binnen een dag voor elkaar weet te boxen. Dit is best wel lastig, maar het is wel de realiteit. Het is daarom belangrijk om je angsten onder ogen te zien. Vele mensen hebben namelijk de angst om zichzelf tegen te komen of om trauma’s te moeten verwerken. Het is juist goed om dit onder ogen te komen. 

Wanneer je dit op een goede manier weet te doen, zal het echt je leven verbeteren. Je leeft dan niet meer zoveel in angst en de kennis die je hebt zal je hierbij helpen. Daarnaast ga je veel bewuster leven. Dit is tegenwoordig ook erg belangrijk, want veel mensen doen dit niet meer. 

Valkuilen bij het manifesteren

Bij manifestatie komen ook zeker valkuilen kijken. Je kunt niet altijd alles goed doen, maar het is wel goed om vooraf enkele valkuilen te herkennen. Zo kun je misschien voorkomen dat je er instapt. Enkele valkuilen die veel voorkomen zijn bijvoorbeeld:

Als je bewuster wilt gaan leven, is het goed om te kijken hoe je kunt manifesteren. Lukt je dit niet alleen? Dan kun je dit altijd samen met iemand doen, maar er zijn tegenwoordig ook verschillende cursussen die je kunt volgen. Zo weet je direct dat er ook andere mensen zijn die met dezelfde processen bezig zijn.