Meisjesnamen met een U

Ben je aan het nadenken welke naam je gaat geven aan je aankomende dochter? Hier vind je een overzicht aan leuke meisjesnamen die beginnen met de letter U. Bekijk de lijst en doe je inspiratie op! Wil jij de naam van je dochter liever met een andere letter laten beginnen? Alle letters van het alfabet zijn aanwezig in ons overzicht, dus klik hieronder op een van de letter die jij mooi vindt en bekijk de namen. 

Voor de populairste meisjesnamen van dit moment, ga je naar de “Top 100 meisjesnamen”.

Klik op een van de letters

Meisjesnamen die beginnen met een U

UaineUlittaUmbrettaUrsine
UallachUljanaUmmaUrsula
UchaUlkerUnaUschi
UcheUlkuUnaUsha
UdaUllaUnahUshaya
UdeleUlliUndineUshi
UdellaUllmaraUniaUsianne
UdelleUlmaraUraniaUsola
UdeshikaUlricaUriaUstasia
UiltjeUlrikaUrianaUta
UlaUlrikeUriëlleUte
UlandaUltsjeUrithUtie
UlbienUlvaUrselUus
UlbinaUlyssaUrsela 
UlindaUmaUrsi 
UlitaUmbertaUrsina 

Veelgestelde vragen

Wanneer we kijken naar de beginletter die het meest gebruikt wordt door ouders om aan hun dochter te geven, steekt de L er flink boven uit. De tweede meest gekozen letter is de E, gevolgd door de letter M.

In principe is er geen beste moment om een naam bedacht te hebben. Wat wel aan te raden is, is om dat je tijdig begint met het bedenken van een naam, zodat je niet op het eind voor keuzestress komt te staan. In het algemeen kunnen we zeggen dat je voor de vierentwintigste week idealiter een naam bedacht hebt. Dan is een baby immers al levensvatbaar.

Het bedenken van een meisjesnaam is jouw eigen keuze. Kies vooral een naam uit die jij leuk vindt. Toch zijn er bepaalde dingen waar op gelet kan worden. Hoewel het niet vaak voorkomt, kan de burgerlijke stand een naam namelijk afwijzen op bepaalde gronden. Hoe ziet de naam er bijvoorbeeld uit als je alleen naar de initialen kijkt? Dit kan soms een ongelukkige afkorting zijn. Waar je ook op kan letten is hoe een naam klinkt in een andere taal, zoals in het Engels. Sommige Nederlandse namen kunnen in het Engels iets anders betekenen.

Om een unieke meisjesnaam te vinden, raden we aan de namen die op dit moment populair zijn te bekijken. Door een naam te kiezen die hier niet tussen staat, wijk je af van het gros. De meest populaire meisjesnamen, kun je vinden in de top 100 meisjesnamen.