Mabel

Hoe rijk is Mabel Wisse Smit? Dat is de vraag waarop velen graag het antwoord willen weten. Hoe hoog het vermogen van Mabel Wisse Smit is lees je hier. 

Wie is Mabel Wisse Smit?

Op 11 augustus 1968 werd Mabel Wisse Smit geboren. Mabel is de oudste dochter van een gezin met 3 kinderen. Helaas overleed de vader van Mabel Wisse Smit op jonge leeftijd. Hij probeerde iemand te redden die tijdens het schaatsen in een wak viel. Toen hij de man wilde redden verdronk hij zelf. 

Veel mensen vragen zich af wat de connectie tussen Mabel Wisse Smit en Klaas Bruinsma is. Klaas Bruinsma was een kopstuk uit de onderwereld met een geduchte reputatie. Mabel kwam in 2003 in opspraak toen het gerucht ging dat Klaas Bruinsma Mabel Wisse Smits vriend was. 

Haar leven als Mabel van Oranje

Op 24 april 2004 trad Mabel Wisse Smit in het huwelijk. Ze trouwde met prins Friso van Oranje. Dat ging overigens niet zomaar. Vanwege Mabel Wisse Smits banden met Klaas Bruinsma mocht Friso geen lid meer van het Koninklijk Huis zijn. Prins Friso kwam in 2012 door een skiongeluk in coma terecht. Op 12 augustus 2013 overleed hij. Mabel bleef samen met haar twee dochters achter. Mabel Wisse Smits dochters heten Luana en Zaria. Waar woont Mabel Wisse Smit? Ze wonen nu in Londen.

Zo heeft Mabel Wisse Smit haar vermogen opgebouwd

Het aanzienlijke vermogen van Mabel Wisse Smit is voor een groot deel te danken aan slimme investeringen. Zo heeft ze 546.000 aandelen in het bedrijf Adyen, waarschijnlijk was dit een nalatenschap van Friso. Dit fintechbedrijf ging in 2018 naar de beurs. Binnen een paar jaar verdubbelde de waarde van de aandelen. Dit heeft voor een aanzienlijk inkomen voor Mabel Wisse Smit gezorgd. 

Princess Mabel

Mabel van Oranje & maatschappelijke doelen

Mabel Wisse Smit is niet alleen zeer vermogend, ze zet zich ook in voor maatschappelijke doelen. Zo richtte ze in 1995 samen met Willemijn Verloop War Child Nederland op. In 1997 werd ze directeur van het Open Society Institute in Brussel. Het instituut zet zich in voor democratie, mensenrechten en het bestrijden van aids. 

Mabel is bovendien lid van Young Global Leaders. Dit is een denktank om mondiale problematiek aan te pakken. Ze richtte ook de organisatie Girls Not Brides op in 2016. Deze organisatie zet zich in voor de afschaffing van het kindhuwelijk. 

Hoe rijk is Mabel Wisse Smit?

Het vermogen van Mabel Wisse Smit zal je waarschijnlijk verbazen. Niet omdat Mabel niet rijk is, juist het tegenovergestelde. Dankzij haar aandelen in Ayden heeft Mabel Wisse Smit een geschat vermogen van 560 miljoen euro. Je kunt dus rustig zeggen dat Mabel Wisse Smit een flink inkomen heeft. Dankzij het grote vermogen van Mabel Wisse Smit kan ze al haar tijd besteden aan haar dochters en maatschappelijke doelen.

Dit wist je waarschijnlijk nog niet over Mabel Wisse Smit

#1 Het gerucht dat Mabel Wisse Smit een relatie had met Klaas Bruinsma bleek onterecht. De broer van Bruinsma gaf aan Mabel nooit te hebben gezien. Mabel zelf zegt dat ze het contact verbrak toen ze door had wie Klaas Bruinsma was. 

#2 Oud medewerker Frits Hoekstra van de Binnenlandse Veiligheidsdienst, schreef in zijn memoires over Mabel Wisse Smit. Hij gaf aan dat ze waarschijnlijk een spion was voor de Binnenlandse Veiligheidsdienst. Ze moest haar toenmalige partner Mohammed Sacirbey bespioneren.