Je bent op dit moment vast alle voorbereidingen aan het treffen voor als je baby straks de wereld in komt? Misschien onderga je op dit moment nesteldrang, waarbij je alles tot in de puntjes uitgewerkt wilt hebben voor de baby die jij en je partner straks de wereld op gaan zetten. Hoe dan ook, iedere moeder wil het beste voor haar baby. En daarbij hoor uiteraard ook een geschikt boxkleed. Op deze pagina geven wij jou daarom graag een aantal tips waar je op dient te letten bij het kopen van een boxkleed. Vervolgens zullen we je vertellen waar jij het beste een boxkleed kunt kopen. De webshops die we hieronder vermelden zijn betrouwbare bedrijven die volgens onze ervaringen de beste boxkleden in hun assortiment aanbieden. Vergeet niet ook even onze tips te lezen alvorens een kleed te bestellen.

Direct een overzicht van alle boxkleden bekijken? Klik op een van de links hieronder.

Onze tips voor het kopen van een geschikt boxkleed

Misschien heb je al rondgekeken naar verschillende boxkleden. In dat geval zul je vast al opgemerkt hebben dat er een zeer grote variatie aan verschillende boxkleden is. Je zult vele boxkleden in een groot aantal afmetingen, kleuren of materialen zijn tegengekomen. Allen met verschillende prijzen. Dan zijn er ook nog boxkleden met verschillende print erop. Een erg populaire is het boxkleed Woezel en Pip. Dit is een mooi boxkleed in roze met een borduursel van Buurpoes. Deze komt uit de boeken van Woezel & Pip.

Er zijn natuurlijk nog vel meer gekke variaties op verschillende boxkleden. Niet gek dat je even niet zeker weet welk kleed jij het beste kunt aanschaffen. Hieronder geven we je de tips.

Afmeting boxkleed

Een boxkleed is bedoeld voor in de box van de baby. Daarom is het verstandig om eerst de afmetingen van de box op te meten van de baby. Wanneer je een boxkleed koopt en deze niet in de box past is natuurlijk erg zonde. Onze tip is om een paar centimeter bij de afmetingen van de box op te tellen. Op deze manier ligt het kleed aan de randen ietsjes omhoog.

De meest gebruikte afmeting zijn de standaard boxkleden. Deze heeft een grote van 85 x 105 / 80 x 100 centimeter. U vindt een zeer ruim aanbod aan standaard boxkleden dus deze heeft u zo gevonden. Om direct naar het aanbod van de standaard boxkleden te gaan kunt u op de voorgaande link klikken. U vindt deze kleden in verschillende kleuren en materialen.

Naast een standaard box kan het ook zijn dat u een ronde box heeft aangeschaft. Bij een ronde box hoort natuurlijk een rond boxkleed. Een rond boxkleed vindt u ook in verschillende kleuren en materialen. He totale aanbod voor een rond boxkleed vindt u via de voorgaande link.

Tot slot kan het zijn dat u gaat bevallen van een tweeling. Wanneer twee baby’s samen in een box liggen hoort hier een groot kleed bij. De afmeting voor een tweeling boxkleed zijn 100 x 140 centimeter. Net zoals de voorgaande is een boxkleed voor een tweeling in verschillende opdrukken, kleuren en materialen te vinden.

Kleur boxkleed

Kies voor een kleur waar je jezelf goed bij voelt. Ga je voor vrolijke en heldere kleuren of wil je graag kleuren die goed passen bij de kleuren van de woonkamer? Beiden zijn natuurlijk prima voor je baby. Ook wordt er gezegd dat de kleuren invloed kunnen hebben op het leren van je baby. Heldere kleuren helpen de vaardigheid herkenning bij uw baby te verbeteren. Boxkleden die beschikken over activiteiten helpen om de motorische ontwikkeling van de baby te trainen. Een boxkleed dat muziek of lichteffecten afspeelt hebben een interactieve werking. Dit heeft een kalmerende werking op uw baby.

Boxkleed materiaal

Wanneer je weet welke maat je nodig hebt voor een boxkleed en hebt besloten voor welke kleur je gaat dan rest er nog een ding. Welk materiaal ga ik voor? Ja, er zijn ook verschillende materialen voor boxkleden. Je baby zal hier elke dag op moeten liggen dus is het een goed idee om ervoor te zorgen dat het een aangenaam kleed is voor de baby. Er zijn verschillende soorten materiaal. U kunt kiezen voor een stoffen boxkleed, rubber, schuim of een plastic kleed.

De meeste ouders kiezen voor een stoffen boxkleed. Deze zijn dik genoeg voor de veiligheid van de baby en bieden voldoende comfort. Het beste materiaal is toch rubber of schuim. Deze materialen hebben een betere grip op de grond. Wanneer je baby ouder wordt is het misschien goed om over te gaan naar een plastic boxkleed. Je kind gaat namelijk staan en meer spelen in de box. Iets eten en drinken in de box wordt ook steeds normaler. Je snapt vast wel dat dat gepaard gaat met meer rommel in de box. Een kleed van plastic is hierbij makkelijker schoonmaken. U kunt hier filteren op het soort kleed.

Als u uw kleed mee wilt nemen is het handig dat deze in een reistas past. Sommige kleden zitten in reistassen, waardoor deze erg handig zijn om mee te nemen.

Waar koop ik het beste boxkleed?

Als u hebt besloten voor welk boxkleed u wilt gaan is het zaak om te weten waar u deze gaat halen. Besteld u het kleed online of gaat u naar de winkel? Indien u het kleed online wilt bestellen hebben we hieronder de beste webshops voor boxkleden voor u verzameld. U kunt natuurlijk ook eerst online oriënteren.

Bekijk alle boxkleden bij Bol.com

BolBol.com biedt een volledig aanbod aan boxkleden. Het grote voordeel bij bol.com is ook dat u gemakkelijk kunt sorteren op het soort. U kunt heel gemakkelijk filteren op de prijs die u ervoor over heeft, het soort merk, het materiaal of de kleur. Dit maakt uw zoekproces erg makkelijk. Ook kunt u best beoordeelde of meest verkocht selecteren.

 

Bekijk alle Boxkleden bij Prénatal

PrenatalPrenatal is nummer 1 op het gebied van baby artikelen. Dat geldt ook voor de Prenatal boxkleden. Hier vindt u een leuk aanbod. Hier vindt u verschillende merken zoals een Prenatal boxkleed, Nijntje, Woezel en Pip of Jollein. Verder kunt u bij Prenatal filteren op kleden voor een jongen of een meisje en nog veel meer.

 

Bekijk alle boxkleden bij BabyPark

BabyparkBij BabyPark vindt u een onwijs groot aanbod. Zeker een kijkje waard! Het hele aanbod is te filteren op de website in merk, afmeting of kleur. De meest bekende merken zijn ook hier te vinden. BabyPark is volgens ons een echte aanrader om een kijkje te nemen voor jullie boxkleed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *