Autostoeltje van maxi cosiHet is in Nederland verplicht om kinderen tot een lengte van 1.35 meter een kinderzitje te geven. Dit vanwege de veiligheidseisen die de Nederlandse overheid stelt. Een autostoeltje zorgt namelijk voor optimale bescherming in de auto. Een kinderzitje kun je daarom altijd goed instellen naar de lichaamslengte en lichaamsgewicht.

Direct een overzicht met kinderzitjes bekijken? Klik op een van de onderstaande links.

Hoe zit het precies? Lees het hier

Er zijn vier verschillende categorieën stoeltjes. Het is belangrijk dit te weten voor het aanschaffen van één.

Groep 0 (voor baby’s van 0 tot 10 kg)

Deze autostoeltjes zijn vrijwel niet meer te vinden in de markt, omdat ze worden vervangen door groep 0+ stoeltjes waar we hierna over zullen hebben.

Groep 0+ (voor baby’s 0 tot 13 kg)

Dit zijn de stoeltjes voor de allerkleinsten nog. Deze kinderzitjes worden hierdoor ook tegen de rijrichting in opgezet, waardoor het betere steun biedt aan hoofd en nek bij een botsing van voren. Wanneer de baby de 13 kg is gepasseerd of dat het hoofdje boven de zitschaal uitsteekt moet er gekeken worden naar de volgende stoel.

Wanneer het om losse stoeltjes gaat, dan worden deze in de meeste gevallen met een autogordel vastgezet. Tegenwoordig zie je ook dat stoeltjes vastgezet kunnen worden met een onderstel, dit betekent dat de autostoel eenvoudig vastgeklikt kan worden.

Groep I (9 tot 18 kg)

Deze kinderzitjes of autostoeltjes zet je in de meeste gevallen vast in de rijrichting met een autogordel of Isofix. Let er altijd goed op dat de stoel zo vast mogelijk moet zitten. Dit type stoeltjes bevatten ook altijd een eigen gordelsysteem of een zogenaamd vanglichaam. Beide moeten goed tegen lichaam aanliggen om de baby goed vast en veilig te zetten.

Groep II (15 tot 25 kg) + Groep III (22 tot 36 kg)

Deze groep wordt vaak bij elkaar gezien omdat het wordt samengevoegd in één stoeltje, de zogenaamde zitverhoger. Welke vaak niet met een rugleuning wordt aangeboden. Kinderen worden met een 3-punts autogordel vastgezet hierbij. De kinderen zijn inmiddels een stukje groter, waardoor dit de beste optie is.

Het belang van de rugleuning zit in het feit dat het vanaf de zijkant meer bescherming biedt voor het hoofd en de romp. Ook biedt het de mogelijkheid voor een gordelgeleider die de schoudergordel goed op het lichaam zet. Het is daarom ook niet handig om een zitverhoger te gebruiken zonder rugleuning.

Waar kan ik het beste terecht voor een autostoeltje?

Er zijn een aantal betrouwbare webwinkels met goede prijzen en kwaliteit producten waar je het beste terecht kunt voor autozitjes. Wij sommen ze hier voor je op, zodat je eenvoudig en snel naar het aanbod van de betreffende webwinkel kunt en het zelf even kunt bekijken.

Bol.com

Bol.com is wellicht het meest populair, iedereen kent de webwinkel bijna. Zo hebben zij vele spullen voor de auto, zo ook autostoeltjes. Je vindt er vele stoeltjes, van onder andere bekende merken als Cyber, Maxi Cosi en Romer AS Kid. Het is voor een autostoel altijd goed te kijken naar een betrouwbaar merk zodat je weet dat aan de veiligheidseisen is voldaan. Op een kinderzitje wil je niet besparen, de veiligheid van je kind is het belangrijkste wat er is.

BabyPark

Babypark is één van de grootste webwinkels op het gebied van babyspullen. Dat valt ook direct te zien aan het aanbod autostoeltjes: namelijk circa 120 verschillende producten hierin. Alle producten voldoen aan de veiligheidseisen, hebben scherpe prijzen en je vindt er vrijwel alle bekende en betrouwbare merken.

PinkorBlue

PinkorBlue is een hele leuke webshop waar je voor enorm veel spullen voor de baby en kind terecht kunt. Zo dus ook voor autostoeltjes. Bij hun vindt je het grootste aanbod. Je vindt hier veel stoeltjes voor elke categorie waardoor het soms zelf lastig kiezen is. Ook alle bekende merken vindt je hier. Hier kun je ook erg eenvoudig filteren op opties als merk, kleur, prijs, geslacht, gordelsysteem en meer. Wat wel handig is als je precies weet wat je wilt kopen!

BabyWalz

Babywalz is ook een webwinkel gespecialiseerd in artikelen voor de baby. Zo vindt je hier een aanbod van circa 180 autostoeltjes, meer dan genoeg zou je denken. Bekende merken als Maxi-Cosi, Römer, Joie, Kaufmann en vele anderen zijn hier allemaal aanwezig. Een prima plek om een goede autostoel te kopen voor je baby.

Bekijk hier het aanbod kinderzitjes voor in de auto van Babywalz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *