De meeste moeders kennen het. Striae, oftewel de zwangerschapsstriemen. Dit zijn de scheuren die zich in je huid voordoen en er soms niet heel smakelijk uitzien. Niemand zit te wachten op deze zwangerschapsstriemen. In dit artikel gaan we het er verder over hebben. Er zijn namelijk een aantal zaken die er voor kunnen zorgen dat je minder last krijgt van striae.

Voorafgaand aan de informatie kunnen we al aangeven dat het nooit 100% zeker is dat je de zwangerschapsstriemen kunt voorkomen. De onderstaande tips verkleinen de kans op het verkrijgen van striae en raden iedereen aan om deze tips op te volgen. Wanneer je namelijk last ondervindt van striae is het ook na de zwangerschap niet meer goed te krijgen.

Wanneer krijg ik last van striae?

Striae krijg je wanneer je lichaam/huid plotseling erg snel groeit en in omvang toeneemt. Dit zie je ook bij mensen die snel in gewicht aankomen, spiermassage aankomen of (in dit geval) zwanger worden. Als de huid te snel in korte tijd wordt opgerekt is op een gegeven moment de rekbaarheid uit de huid en ontstaan er scheuren in het bindweefsel.

Niet iedereen krijgt last van striae tijdens de zwangerschap. Dit heeft namelijk te maken met vele factoren. Hoe snel groeit jou lichaam tijdens de zwangerschap? Hoe is jou huid erfelijk aangelegd of hoe behandel jij je huid tijdens de zwangerschap? Voornamelijk deze laatste is een goede tip om mee te nemen. Er zijn verschillende methodes om de huid te behandelen. Hieronder zullen we een aantal tips doornemen waarmee jij striae kunt verminderen of verwijderen. De tip die wij het meest aanraden is crème tegen striemen tijdens zwangerschap. Deze tips zullen we hieronder verder behandelen.

Crème tegen striae

Creme tegen striemen tijdens zwangerschapDe tip waar u het meeste invloed op de striae kunt uitoefenen is het gebruiken van crème tegen striemen. Deze crème is geen gegarandeerd middel waarmee u de striemen voorkomt, maar u kunt de kans wel aanzienlijk verkleinen wanneer u de crème gebruikt op de juiste manier. Hoewel het niet garandeert dat je geen last van striae zult krijgen, maar we kunnen wel garanderen dat wanneer je de creme gebruikt het ook niet erger zal worden. De creme biedt namelijk verschillende mogelijke voordelen en kan geen kwaad. Onderstaand hebben we een aantal van de voordelen op een rijtje gezet die de creme voor jou kunnen bieden. Wij raden daarom iedere zwangere vrouw aan om de creme te gebruiken en op de juiste manier.

Smeer de creme twee maal daags op de gewenste plekken voor het optimale resultaat voor de huid

Wanneer kan ik de creme het beste gebruiken?

Het beste kan er worden gestart met het smeren van de creme rond week 15/16 van de zwangerschap. Voor deze periode zal de huid nog niet hard genoeg groeien. Rond week 18 kan het lichaam snel in omvang toenemen. Het is goed om op tijd te beginnen met smeren. Verder is het goed om de zwangerschap te blijven smeren, gezien je lichaam blijft groeien. Zoals we hiervoor al zeiden, het is beter om teveel te smeren dan te weinig. Het smeren van de creme tegen striae zal geen kwaad doen.

Andere tips tegen striemen tijdens de zwangerschap

Er zijn nog een aantal andere tips die u kunt toepassen tegen de striemen. Zo kunt u een bindweefsel massage nemen of zelf doen. Het beste is natuurlijk om er een te nemen. Het klinkt aangenaam, maar een bindweefselmassage is over het algemeen niet aangenaam. Hierbij wordt er namelijk in de huid geknepen en wordt deze opgerekt. Door het oprekken van het bindweefsel went het lichaam al een beetje aan de groei.

Verder is het goed om gezond te blijven eten en sporten. Je lichaam heeft de voeding nodig om in vorm te blijven. Door gezond te eten tijdens de zwangerschap kan je huid sneller genezen van het oprekken en is het beter is staat om op te rekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *