Last van griep tijdens zwangerschapGriep is een veel voorkomende ziekte, met name bij zwangere vrouwen. Tijdens je zwangerschap is griep het laatste wat je wilt hebben, vaak heb je tijdens de griep hoofdpijn, spierpijn, koude rillingen, last van verkoudheid of andere irritaties.

Heeft griep gevolgen voor mijn ongeboren kind?

Belangrijk om te weten is dat griep geen invloed heeft op je ongeboren kind, uw kind zal er dus niet zieker geboren van worden. Het is zelfs zo dat het ongeboren kind meer anti stoffen meekrijgt wanneer je als moeder griep hebt, waardoor het zelfs sterker geboren wordt en beter tegen griep kan later.

Als je zwanger bent en griep hebt wil je natuurlijk weten wat je hier tegen kunt doen om er vanaf te komen. Wat wordt aangeraden om te doen?

Veel water drinken en veel rust nemen.

Je lichaam is een stuk slapper wanneer je griep hebt waardoor rust van groot belang is. Het water drinken helpt je beter om de afvalstoffen af te voeren in je lichaam zodat je sneller van je ziekte af komt.

Meer dan griep, bijvoorbeeld koorts?

Is je griep op een erg stadium dat je echt last heb van koorts? Wanneer je koorts namelijk hoger is dan 38,5 °C is het belangrijk om contact op te nemen met je huisarts. Wanneer je namelijk een te hoge temperatuur hebt, kan dit weeën opwekken. In een artikel op onze website hebben we hier een uitgebreid artikel over geschreven. Hierin staat wat je kunt doen tegen koorts bij zwangerschap.

Is het ook mogelijk om griep te voorkomen?

Griep 100% te voorkomen is eigenlijk niet echt mogelijk. Maar er zijn wel dingen die je kunt doen om het sneller te voorkomen.

Het gaat er vooral om dat de bacteriën die je afgeeft nergens aan vasthouden. Daarom is het belangrijk om vaak je handen te wassen en je handen niet te drogen aan hetzelfde doekje bijvoorbeeld. Om zou je vaker bijvoorbeeld deurklinken en andere dingen die je vaker aanraakt even kunnen schoonmaken voor een kleinere kans op besmetting.

Ook groene thee schijnt een goed middel te zijn tegen griep. Dit door hier veel antioxidanten in zitten waardoor je een betere weerbaarheid opbouwt. Drink dagelijks 1-3 koppen groene thee voor een goed effect hiervan.

Daarnaast is het van belang om gezond te eten als je griep wilt voorkomen als je zwanger bent. Zorg dat je belangrijke vitamines als vitamine C & D binnen krijgt. Eet veel fruit, groenten en eet gevarieerd. Door ongezond te eten bouw je een slechtere weerbaarheid van je lichaam op waardoor je sneller griep kunt krijgen.

Het belang van rust nemen tijdens griep

Zorg vooral tijdens de griep dat je niet teveel doet. Rust is van groot belang zoals eerder gezegd. Laat taken als het mogelijk is even door iemand anders, vraag bijvoorbeeld hulp van goede vrienden. Neem ook zeker voldoende slaap, een goede nachtrust is van belang om weer te herstellen.

Wat heeft jou geholpen?

Heb jij ook griep gehad tijdens je zwangerschap? Dan zijn wij benieuwd naar jouw ervaringen. Is er iets wat jou bijvoorbeeld heeft geholpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *