Groene thee wordt veel gedronken in Nederland. De vraag is of het goed is tijdens de zwangerschap of niet? In dit artikel zullen wij hier antwoord op geven. Tijdens de zwangerschap zijn er bepaalde zaken die je niet kunt eten, waar we ook al is een artikel over hebben geschreven op Zwangerschap-online.nl

Mocht je hier meer over willen lezen, lees dan het artikel wat mag je niet eten tijdens de zwangerschap.

In dit artikel gaan wij specifiek in op ‘groene thee‘.

Groene thee veilig of gevaarlijk?

Groene thee is erg lekker en voor velen hoort het tot een dagelijks ritueel. Velen vragen zich dan ook af of dit tijdens de zwangerschap ook gewoon gedronken kan worden. Er zijn namelijk diverse theesoorten die niet aan te raden zijn tijdens de zwangerschap. Gelukkig zijn de meeste ingrediënten veilig, maar bij sommige moet je oppassen, deze kunnen namelijk een effect hebben op het kind. En dat wil je het liefst voorkomen. Dit komt omdat groene thee, wat vaak van kruiden is gemaakt, afkomstig is van gedroogde kruiden. En bepaalde kruiden kunnen schadelijk zijn voor het ongeboren kind.

Daarnaast bevat thee bijna altijd cafeïne. En ook dit is aan te raden om zoveel mogelijk te beperken. In het artikel koffie tijdens de zwangerschap schreven we ook al dat het aanbevolen is om niet meer dan 200 mg cafeïne binnen te krijgen per dag. In thee zit al minder dan koffie, dit betekend dat je in vergelijking meer thee kunt drinken. Maar overdrijf hier niet in. Lees altijd goed op de verpakking hoeveel mg cafeïne je binnenkrijgt per kopje, zodat je in de gaten houdt hoeveel je binnen krijgt.

Te veel cafeïne kan leiden tot verschillende problemen. Zo verhoogt het de kans op een miskraam en vroeggeboorte. En dit kan natuurlijk makkelijk voorkomen worden als je in de gaten houdt hoeveel cafeïne je binnen krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *