Een kleine koorts is niet erg als je zwanger bent, je hoeft je dus geen zorgen te maken als je een kleine koorts te pakken hebt. Wel wordt het altijd aangeraden om even contact op te nemen met je huisarts. Als je zwanger bent en koorts krijg neemt namelijk je weerstand wat af, hierdoor ben je dus sneller vatbaarder voor andere ziektes. Wat het gevolg kan hebben dat je sneller een griepje te pakken hebt of verkouden wordt. Gelukkig zijn dit niet de ergste ziektes die er zijn, maar toch is het zeker belangrijk goed op te letten en elke keer kijken hoe de situatie zich ontwikkeld. Als je namelijk merkt dat het erger wordt, dan is het raadzaam zo snel mogelijk de huisarts te contacteren.

Tijdens de bevalling bouwt je lichaam zelf extra weerstand op, een unieke eigenschap van het lichaam zou je kunnen zeggen. Dit heeft tot gevolg dat je tijdens de bevalling in optimale conditie bent wat erg belangrijk is.

Veel mensen vragen zich ook af of een kind na de bevalling ook sneller koorts, een verkoudheid of een griepje kan krijgen. Dit is gelukkig niet zo. Het ongeboren kind maakt zich eigenlijk zelfs sterker dankzij antistoffen die hij aanmaakt in het lichaam, wat er toe leidt dat het kind na de geboorte zelfs nog wat meer beschermd is tegen deze ziektekiemen.

Weet je niet zeker of je koorts hebt? Doe een test met een koorts thermometer.

Wat kan ik doen tegen de koorts als ik zwanger ben?

Het is belangrijk een gezonde levensstijl aan te houden, maar dat wist je vast al.

Paracetamol als je zwanger bentEen andere tip is om paracetamol te slikken. Maar let hier wel goed mee op: je moet namelijk oppassen met medicijnen tijdens je zwangerschap. Je kunt om de koorts wat te verlagen paracetamol slikken, dit is het minst schadelijk voor je ongeboren kind wanneer je het minimaal gebruikt. Neem daarom dagelijks maximaal 2 tot 4 tabletten van 500 mg en ga hier zeker niet overheen. Neem ook zeker niet langer dan een week deze tabletten. Ook mag je geen sterkeren varianten van een paracetamol innemen zoals bijvoorbeeld ibuprofen, deze zijn namelijk schadelijk.  Vraag ook altijd de huisarts wat mogelijk is.

Wanneer moet ik echt naar de huisarts gaan?

Er zijn diverse oorzaken wanneer het raadzaam is om direct een huisarts te contacteren. Dit zijn:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *