Waar we eerder een artikel hebben geschreven over de risico’s en gevolgen dat roken met zich mee brengt tijdens zwangerschap gaan wij het in dit artikel hebben over waar u het beste advies in kunt winnen om te gaan stoppen met roken en wat de manieren zijn om te stoppen met roken als je zwanger bent. Stoppen is namelijk erg lastig als je al jaren rookt en plotseling wilt stoppen. Maar toch is het van zeer groot belang dat wij aanraden per direct te stoppen. Maar zo makkelijk gaat het natuurlijk niet als gezegd voor velen. Er zijn diverse manieren om te stoppen met roken die u kunt proberen die wij hieronder uitlichten:

Kauwgoms & pleisters

Dit is een veel voorkomende manier om te stoppen met roken. Het beste kunt u hiervoor u huisarts raadplegen welke u diverse producten kan aanbevelen hiervoor.

Aanrader zijn de Pleisterhuis Nicotinepleinsters, welke hier verkrijgbaar zijn.

Minderen, minderen en stoppen

Ook dit een manier om proberen compleet te stoppen. Rook elke dag minder en probeer zo binnen een korte tijd helemaal te stoppen. Uiteraard is dit erg lastig voor velen, maar het is belangrijk dat u goed voor ogen houdt waarom u moet stoppen. Vaak kan u partner u hierbij helpen om het goed vol te blijven houden. De eerste dagen en weken zult u ontwenningsverschijnselen krijgen en erg verlangen na een sigaret, maar ook dit zal op een gegeven moment minder wordt.

Wanneer u partner ook rookt kunt proberen samen te stoppen. Zo kunt u elkaar motiveren en op elkaar gaan letten. Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen die willen stoppen maar waarvan de man blijft doorroken meer moeite hebben om te stoppen. Samen stoppen is dus de beste optie dan!

Probeer het meeroken te voorkomen

Wanneer u zelf wilt stoppen met rokken is het ook van belang om niet op locaties te staan waar anderen wel roken. Denk hierbij aan openbare locaties als kantines, tijdens feestjes, bij mensen in huis en meer. Zo krijgt u namelijk nog schadelijke stoffen binnen en worden u verlangens ook weer groter om te roken.

Begeleiding vinden om u te helpen

Wanneer u zelf gewoon onmogelijk kunt stoppen dan is het aan te raden om professionele begeleiding te zoeken. Ook dit kan gewoon in Nederland. Er zijn verschillende instellingen die u hierbij kunt helpen, het beste hiervoor kunt u de huisarts raadplegen om te zien welke instellingen hij of zij kan aanbevelen.

Kan ik gebruik maken van een e-sigaret als ik zwanger ben?

Dit is veel voorkomende vraag en best logisch natuurlijk. Veel mensen en bedrijven doen de e-sigaret overkomen als iets gezond, wat niet zou moeten. Ook de e-sigaret brengt diverse schadelijke stoffen met zich mee, al is het nicotine niveau een stuk lager of geheel verdwenen, hier zijn andere chemische stoffen voor de in plaats voorgekomen. Op dit moment is er nog weinig wetenschappelijk onderzoek omdat het elektrisch roken een vrij nieuw onderwerp is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *