Last van maagzuur tijdens de zwangerschapBranded maagzuur behoort ook tot een van de veel voorkomende zwangerschapskwalen. Het kan zowel voorkomen in een begin fase van de zwangerschap maar ook aan het einde komt het vaak voor. Het hebben van maagzuur is zeer vervelend, gelukkig zijn er wel een aantal zaken die je hier tegen kunt doen. Welke ook op deze pagina uitgelicht zullen worden.

Het grootste percentage van de zwangere vrouwen heeft wel is last van branded maagzuur, onderzoek toont aan dat zelfs 70% er last van heeft gehad in de periode van de zwangerschap. De eerste maanden komt het dankzij de hormoonhuishouding die plaatsvindt. Je lichaam maakt zoveel veranderingen mee, waardoor deze soms raar gaat reageren. De sper tussen de maag en de slokdarm verslapt, wat leidt dat er maagzuur in de slokdarm terecht kan komen.

Maar ook in het laatste semester van de zwangerschapskalender is het goed mogelijk dat je last krijgt van maagzuur. Met name de zevende maand. De oorzaak hiervoor is dat de baby inmiddels aardig gegroeid is en veel ruimte inneemt. Dit betekent dat er meer druk wordt uitgeoefend op de maag en het maagzuur daardoor naar boven wordt gedrukt. Het zuur kan vervolgens in de slokdarm en keel terecht komen, waardoor het een branded effect geeft.

Symptomen van branded maagzuur

Niet alleen een branderig gevoel behoort tot de symptomen, ook een misselijk of opgeblazen gevoel komt vaak voor. Daarnaast kun je last krijgen van boeren of oprispingen (waar vaak ook wat maagzuur mee naar boven komt) en komt pijn voor in de borst ook regelmatig voor.

Wat doen tegen maagzuur? Tips en advies!

Er zijn ten eerste aantal eet- en drinks die kunnen helpen tegen het verminderen de maagzuur, welke wij hier opsommen:

Praktische tips om toe te passen

Heb je er erg lang last van en heb je al meerdere van bovenstaande tips geprobeerd om het te verminderen? Dan is het altijd goed om je huisarts of verloskundige te contacteren. De arts kan je medicijnen voorschrijven die veilig zijn voor gebruik tijdens het zwangerschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *