Het is zover, je bent zwangerschap! Geweldig natuurlijk. Dit is geweldig nieuws wat je waarschijnlijk iedereen wilt vertellen. Maar op welke wijze kun je dit het beste doen? Wij vertellen hier allemaal creatieve manieren waarop je kunt vertellen dat je zwanger bent aan je ouders, vrienden, familie en kinderen als je deze hebt.

Wanneer je verteld dat je zwanger bent kun je natuurlijk zelf weten. De ene persoon kiest om het direct te vertellen, de andere wacht liever een aantal weken. Belangrijk is dat je het op een leuke manier verteld natuurlijk, je wilt hier een goede herinnering van maken. Hierom introduceren wij aantal leuke tips om te vertellen dat je zwanger bent. Je wilt het natuurlijk wel origineel doen.

1. Babyspullen

Een creatieve manier om je (schoon)ouders te vertellen van je zwangerschap is doormiddel van een babyproduct met een leuke tekst het te vertellen. Bekende teksten zijn die van ‘I love oma’ of ‘I love opa’ of ‘Hallo Oma’ en ‘Hallo Opa’. Dit kun je vaak laten bedrukken op een product als een speen en andere babyartikelen. De hint die je hiermee afgeeft zal natuurlijk snel duidelijk zijn.

2. Echo foto sturen

Ook erg leuk is om een echo foto te sturen, hiermee maak je direct duidelijk wat er is.

3. Bezoek aan vrienden en familie met fles kinderchampagne

Ga langs je vrienden en familie en pop een fles kinderchampagne open. Waarna je natuurlijk de geweldige mededeling doet!

Ook kun je het huis binnen lopen bij je ouders met een blauwe en roze ballon bijvoorbeeld.

4. Creëer een mooie taart

Laat een geweldige taart maken met een tekst of afbeelding hierop. Tekst met een leuke hint of bijvoorbeeld een foto van de echo. Beiden maken het natuurlijk direct duidelijk.

En dan is het handig als je familie en vrienden uitnodigt.

5. Via je kinderen vertellen

Heb je al een kind of zelfs meerdere? Dan is het ook leuk om via het kind de boodschap verder te te vertellen. Zo zijn er t-shirts met teksten als ‘Ik krijg een broertje of zusje’, ‘Ik word een grote zus/grote boer’. Leuk is om zelf een tekst te verzinnen wat ook vaak kan. Zodat je het echt uniek kan maken.

6. Koffertje naar je ouders

Ook erg creatief is om een leuk koffertje te sturen met daarin een aantal baby artikelen en een kaartje, waarop de tekst staat’ Lieve opa en oma, als ik groter ben, mag ik dan bij jullie logeren’? Of een soortgelijke tekst natuurlijk!

7. Kinderboekje

Bestel een leuk kinderboekje en geef deze aan je ouders. Zet hier voorin een leuke tekst neer in de richting van ‘Wil je dit voorlezen in (maand geboorte)? Liefs, baby (achternaam)’.

8. Muisjes

Muisjes zijn natuurlijk het bekende symbool bij een geboren kind. Wat je kunt doen is nu een pak beschuit meenemen en hieraan een briefje plakken met de tekst ‘We weten nog niet welke kleur muisjes erop moeten!’.

Tegelijk iedereen vertellen?

Dat kan natuurlijk ook, en bespaart veel tijd. Op deze wijze zorg je in ieder geval dat iedereen het nieuws in één keer krijgt. Zo kun je alle dierbare vrienden en familie uitnodigen om het dan te vertellen. Wanneer je iedereen persoonlijk langsgaat is het soms verstandig om te vragen of ze het even stil kunnen houden totdat je iedereen hebt gesproken. Zo vermijd je de kans dat het uitgelekt wordt en mensen het al eerder weten dan je denkt.

Vertellen over je zwangerschap op het werk

Veel kiezen er voor om het zo laat mogelijk te vertellen op het werk, of dit altijd verstandig is, is de vraag. Volgens de wet moet je officieel uiterlijk 3 weken voordat je met zwangerschapsverlof gaat je werkgever op de hoogte stellen. Dit is natuurlijk niet de meest nette manier en daarom wordt ook aangeraden dit eerder te doen. De meeste vertellen het ook circa na drie maanden, dan geef je de werkgever tijd genoeg om een vervanger te zoeken als je een tijd niet actief bent.  Lees ook het artikel werken tijdens de zwangerschap waarin hier meer over wordt verteld.

Wel of niet vertellen dat je zwanger bent?

Soms wordt de keuze gemaakt om niet direct in de eerste fase van de zwangerschap te vertellen dat je zwanger bent. Dat is heel begrijpelijk, de reden hiervoor is dat het in de eerste drie maanden fout kan gaan. Veel mensen wachten daarom af tot ze een echo hebben, wat rond de 10 en 12 weken is. Hierna heb je meer zekerheid. Na 13 weken is de placenta gevormd en ga je de tweede semester van de zwangerschapskalender in.

De beslissing moet je natuurlijk zelf maken. Zo zou je zelf kunnen overwegen om alleen de mensen die er het meest dichtbij staan te vertellen. Wanneer er dan iets gebeurd, kun je hen natuurlijk ook voor steun vragen.

In veel situaties ontkom je er niet aan, doordat er al symptomen te zien zijn. Met name na het eerste trimester wordt het steeds lastiger. Maar ook de klachten die je krijgt maken soms al snel duidelijk dat je een van de zwangerschapssymptomen hebt. Ook geeft het vaak een fijn gevoel om te vertellen, zo heb je stress tijdens de zwangerschap wat kwaadaardig is en kun je hier over praten met vrienden en vriendinnen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *