Met het einde van maart in zicht, willen wij nog even terugblikken op de maand februari. In februari gebeurde er veel op het Mamazijn platform. Zo registreerde er meer dan 10 nieuwe mama’s om hun ervaringen met het moederschap te delen en werden er meer dan 150 nieuwe blogartikelen geplaatst. Benieuwd welk van deze artikelen de meest gelezen blogartikelen zijn? Wij maakten een overzicht voor je met de tien meest gelezen blogartikelen in februari.

Meest gelezen blogartikelen;

1. Mama op avontuur – Mysterybox: review van een superleuke verrassing!

Nieuwbakken mama Evy las een tijd geleden over mystery boxen. Een trend die vanuit Amerika is komen overwaaien. Een mystery box is een box die je voor een bepaald bedrag (zelf te kiezen) laat samenstellen door een webshop eigenaar. Je krijgt uiteindelijk een box thuisgestuurd, met daarin allerlei leuke spullen die voor jou een verrassing zijn. Evy en haar man besloten om voor €200,- een mystery box te bestellen bij de webshop Hip en Groen. Kritisch als mama Evy is, wou ze wel graag enige inspraak over de inhoud van haar mystery box. Of dit mogelijk was en wat Evy (Mama op avontuur) en haar man van de mystery box vonden, lees je hier.

 

Meest gelezen blogartikelen Mystery box

2. Miryam Arntzen – Even stil staan

In dit openhartige blog artikel legt mama Miryam uit waarom zij zo’n relaxte moeder lijkt. 17 jaar geleden heeft zij besloten om te leven voor twee en het beste uit het leven te halen. Miryam werd op 2 februari 2000 geconfronteerd met hoe breekbaar het leven kan zijn. Die dag hoorde zij dat haar broer op 18 jarige leeftijd een einde aan zijn leven had gemaakt. De wereld stond voor haar en de familie stil. Jaren heeft Miryam het gevoel gehad rond 2 februari weg te willen rennen en zich te willen verstoppen voor de wereld. De dood van haar broer heeft haar doen stilstaan bij wat belangrijk is in het leven. Ook heeft het haar manier van opvoeden beïnvloed. Wil je weten hoe? Lees dan haar blog

 

3. Miryam Arntzen – De huisartsenpost

Met enige regelmaat is Mama Miryam te vinden bij de huisartsenpost. Niet omdat ze zelf zo vaak ziek is, maar met vier kinderen in huis gebeurd er nog wel eens wat. Dit keer was het de beurt aan oudste dochter Esra. Om 22.30 uur komt Esra thuis met de mededeling dat ze tegen een deur aangelopen is en nu een pijnlijke arm heeft. En Miryam moet toegeven, de arm ziet er inderdaad wat gekkig uit. Wellicht herkennen andere mama’s zich hier in, maar Miryam begon dus direct te twijfelen of ze nu wel of niet de huisartsenpost moest bellen. Want tjah, die dokters zijn ook zo druk. Ahum. Uiteindelijk besloot ze te bellen en mocht ze om 00.30 uur met Esra naar de huisartsenpost komen. Benieuwd wat er aan de hand (of in dit geval arm) was? Lees dan hier het blogartikel.

 

meest gelezen blogartikelen Huisartsenpost

4. Maryke Mondria – Wel op een kinderen: de voor en nadelen naast elkaar

Naar aanleiding van een blogartikel dat Stoere jongens mama Maryke las (“10 redenen waarom ik geen kinderen wil”) werd ze getriggerd om een blog te schrijven over de voor- en nadelen van het wel of niet hebben van kinderen. In zeven punten beschrijft Maryke of het hebben van kinderen nu wel of niet een voordeel is. Als conclusie sluit ze af met een krachtige boodschap. Of je nu wel of geen kinderen hebt, voel je niet aangevallen door iemand die een andere mening heeft. Ben jij benieuwd naar de zeven punten die mama Maryke beschrijft? Je leest ze hier.

 

5. Kristel – Eeeuh pardon

Mama Kristel deelt in haar blog Liever puur dan perfect, haar ervaringen als mama van Benjamin. Benjamin is een lief en vrolijk jongetje, met het Sturge Weber syndroom. Door een grote vlek in zijn gezicht, ziet Benjamin er net even iets anders uit dan de meeste kindjes. Iets wat totaal niet erg hoeft te zijn toch? Helaas blijkt dit niet voor iedereen het geval. Met enige regelmaat wordt mama Kristel geconfronteerd met mensen en kinderen, die niet zo subtiel en welgemanierd zijn. Van kinderen begrijpt Kristel dit vaak nog wel, maar bij volwassenen is dit een ander verhaal. Zo kwam Kristel op een dag een oma tegen, die ronduit onbeschoft en totaal niet pedagogisch verantwoord haar kleinkind leerde hoe te reageren wanneer je iemand ziet die er anders uit ziet dan jij. Kristel deelde haar ervaring en frustratie in dit blogartikel.

 

6. Miriam Arntzen – Wake me up before you go go en het slechte moeder taboe

Wanneer je de blogartikelen van mama Miryam leest, dan kom je er al snel achter dat zij niet echt een ochtendmens is. Niets mis mee toch? Toch is het een ding waar Miryam zich soms schuldig over voelt. Ze blijft namelijk met enige regelmaat in bed liggen, terwijl de kinderen naar school moeten. Nu is het niet zo dat ze de kinderen aan hun lot overlaat, verre van dat zelf. Ze heeft het zo geregeld dat papa de ochtendshifts doet en mama start wat later met haar dag. Klinkt als een goed plan! In dit blogartikel vraag mama Miryam zich af of ze nu een loedermoeder is. Wil je weten wat haar conclusie is? Lees dan hier haar blog.

meest gelezen blogartikelen wake me up

7. Kristel – Afscheid nemen van een klasgenootje

Voor de meeste ouders is hun grootste angst om hun kind(eren) te moeten verliezen. Niemand van ons zou daaraan willen en moeten denken. Toch wordt je soms met het verlies van een kind geconfronteerd. Zo ook mama Kirstel. Een groepsgenootje van haar zoon Benjamin overleed op twaalfjarige leeftijd. In een zeer ontroerend blogartikel beschrijft Kristel hoe het afscheid ging, wat dit maar en met Benjamin deed. Je leest het hier.

 

8. Maryke Mondria – Tattoo Love

Drie dagen na haar 18e verjaardag liet mama Maryke haar eerste tattoo zetten. Samen met een vriendin lieten ze beiden een salamander zetten. drie dagen naar haar 35e verjaardag liet Maryke haar tweede tattoo zetten. Een prachtige Henna tatoeage die staat voor haar jongens, maar vooral voor haar kracht als moeder, vrouw, vriendin en mens. Waarom het zolang heeft geduurd voordat Maryke haar tweede tattoo durfde te nemen, deelt ze in dit blogartikel.

 

Meest gelezen blogartikelen Tattoo

9. Maddy – Lokaal winkelen

Naast dat mama Maddy bij grote ketens shopt, winkelt zij het liefst bij lokale winkeliers. Maddy woont in een klein dorpje, waar het vooral een ons kent ons is. Heel grote ketens zijn er niet en voor de meeste boodschappen kun je terecht bij de lokale winkeliers. Iets wat Maddy met veel plezier doet. Ze vindt het fijn dat er net een beetje extra service en persoonlijke aandacht is. In haar blogartikel legt ze uit waarom zij zo graag lokaal shopt en noemt ze een paar van haar favoriete winkels. Je leest het hier.

 

10. Annemarel – Reality check 5.0

Ken je dat, van die momenten dat je zo ineens met je neus op de feiten wordt gedrukt? Van die momenten dat je even wakker wordt geschud. Een echte reality check. Mama Annemarel beschrijft in dit blogartikel hoe zij vijf keer werd wakker geschud en even goed nadacht over hoe gezegend ze eigenlijk is. Haar conclusie is dat we allemaal in onze eigen realiteit leven en dat we daarom niet kunnen oordelen of die realiteit aanstellen, overdrijven of wat dat ook is. Wij vinden dit een heel mooie conclusie en met recht een realiteitscheck.

 

Wij zijn benieuwd wat jij van de meest gelezen blogartikelen van februari vindt!
Laat aan onze mama’s zien dat jij hun blogartikelen leuk vindt, door ze een hartje te geven. Je kunt dit doen door op het groene hartje te klikken bovenaan ieder blogartikel. In april kun je de meest gelezen blogartikelen van maart bekijken.

Mamazijn logo

 

Volg je ons al op Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter en Youtube?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *