Ben je al op de hoogte van alle voordelen van een baby slaapzak, oftewel een kinderslaapzak? Wanneer je baby gaat slapen bestaan er namelijk risico’s wanneer je baby gaat bewegen. Je baby kan bijvoorbeeld onder de deken gaan kruipen. Hierbij kunnen de risico’s van warmtestuwing of moeilijk ademen zich voordoen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Een baby slaapzak maat het niet mogelijk voor de baby om te gaan draaien en daarbij onder de deken te kruipen. Dit is een van de belangrijkste voordelen van een baby slaapzak, maar er zijn nog meer voordelen. Wel is het handig om te weten wat de beste baby slaapzak voor je baby is en waar je deze kunt kopen. Op deze pagina lichten wij je graag in over de voordelen van een kinderslaapzak, waar je op dient te letten bij de aanschaf en waar je deze het beste kunt kopen.

Indien je al op de hoogte bent van de voordelen van een baby slaapzak en waar je op moet letten bij het kopen van een kinderslaapzak dan vind je hier een overzicht van de baby slaapzakken.

De voordelen van een baby slaapzak

Hiervoor hebben we in het kort al wat voordelen gegeven, maar dit is nog niet alles. Er zijn nog meer voordelen van een baby slaapzak voor jou en je baby. Graag vertellen wij je hier alles over de voordelen.

  • Ademhalingsproblemen voorkomen. Wanneer uw baby onder de dekens kruipt bestaat er de kans op verstikking oftewel wiegendood. Dit wilt u hoe dan ook voorkomen. In een baby slaapzak heeft je baby geen kans om te draaien en onder de dekens te belanden.
  • Warmtestuwing. Het eerste half jaar kan de baby nog moeilijk zijn eigen lichaamstemperatuur reguleren. De baby kan al snel te warm of te koud worden en dit kan ook leiden tot wiegendood. De baby slaapzak bemoeilijkt het voor de baby om onder de deken uit te klimmen en blootgesteld te worden aan de kamertemperatuur.
  • Daarnaast wordt de kans beperkt voor de baby om uit de wieg te klimmen en daarmee op een ongewenste manier zichzelf pijn te doen.
  • Slaapritueel. Wanneer de baby er aan went kan het aantrekken van een baby slaapzak onderdeel worden van het slaapritueel. Wanneer je de slaapzak bij de baby aantrekt herkent de baby waar hij of zij aan toe is en weet dat hij/zij kan gaan slapen. De slaapzak kan voor de baby als een vertrouwde omgeving aanvoelen.
  • Gemakkelijk mee te nemen. Een baby slaapzak is over het algemeen makkelijk mee te nemen. Op deze manier kun je een baby gemakkelijk op meer plekken laten slapen.
  • Sommige slaapzakken passen in het autostoeltje van de baby.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een baby slaapzak?

Er zijn een aantal tips die wij je hier meegeven voor het kopen van een baby slaapzak. Dit zijn handige tips om rekening mee te houden voordat je een slaapzak koopt. Lees ze dus even aandachtig door!

  • Om er voor te zorgen dat de baby niet in de slaapzak kan klimmen dien je een slaapzak te kopen waarbij de mouwen en de nek opening niet te groot zijn. Wanneer deze namelijk te groot zijn bestaat er nog steeds de kans dat de baby in de slaapzak kan kruipen. In dat geval kunnen er nog steeds ademhalingsproblemen optreden.
  • Koop een slaapzak met stiksel van katoen. Wanneer je een slaapzak koopt met stiksel van nylon dan kan het de vingers van de baby afknellen.
  • Ook doe je er verstandig aan om een een slaapzak te kopen met een rits in plaats van knopen. Een slaapzak waarbij de sluiting van de rits bij de onderbenen zit en niet bij de halsopening. Dit voorkomt dat jou baby de slaapzak zelf kan openen en de kans krijgt om er uit te kruipen. Wanneer de sluiting bij de de onderbenen zit in plaats van bij de halsopening dan komt de baby er ook niet bij.

Overige tips

Wanneer je een gewatteerde slaapzak hebt dan is ander beddengoed veelal overbodig. Een dunnen slaapzak is te combineren met een dunnen deken of een dun lakentje. Wel is het verstandig om deze goed in te pakken. Hierdoor wordt het voor de baby nog moeilijk om zich om te draaien of uit bed te vallen. Een slaapzak dient niet gecombineerd te worden met een dekbed. Hierdoor kan de baby het te warm krijgen. Let hier ook op wanneer de baby koorts heeft. Verlaag in dat geval de kamertemperatuur en gebruik een dunne slaapzak of geen slaapzak.

Waar vindt ik de beste babyslaapzakken?

Nu bent u op de hoogte van de voordelen van een baby slaapzak en weet u waar u op moet letten voordat u er een koopt. Indien u besluit om er een te gaan kopen hebben wij een aantal webshops welke wij aan u aanbevelen. Dit zijn betrouwbare webshop en bieden, naar onze maning, het beste aanbod aan slaapzakken.

Kinderslaapzakken bij Bol.com

BolBij Bol.com vindt u een zeer groot aanbod aan baby slaapzakken. Het voordeel van Bol.com is dat u hier gemakkelijk kunt filteren op allerlei handige waarden. Bol.com biedt de mogelijkheid om te filter op de leeftijd van de baby, het type collectie (het seizoen), type mouwen, geslacht van de baby, kleur, merk van de slaapzak of op prijs. Ook zijn de meeste prijzen van de baby slaapzakken boven de €20,- euro en dan heeft u bij Bol.com gratis verzending.

Kinderslaapzakken bij BabyPark

BabyparkBij BabyPark vindt u ook een groot aanbod en heeft u een ruime keuze. BabyPark is gespecialiseerd in artikelen voor baby’s en kinderen. Naast de handige baby slaapzakken vindt u hier dus nog meer artikelen die geschikt kunnen zijn voor de baby. De slaapzakken zijn te sorteren op naam, prijs en populariteit. U kunt filteren op merk, seizoen en kleur.

 

Kinderslaapzakken bij Baby-Dump

Baby-DumpVoor een goedkope baby slaapzak gaat u naar Baby-Dump. De naam zegt het al. Hier vindt u artikel die weg gaan voor dump prijzen. Hier vindt u ook nog een leuk aanbod aan slaapzakken en dat voor een goedkope prijs. Hier kunt u filteren op merk en prijs. Daarnaast vindt u op de website nog veel andere baby artikel die voor een leuke prijs de deur uit gaan.