Spelen is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van een baby. Het is daarom als ouder belangrijk je kind goed te stimuleren om te spelen. En dat kan natuurlijk perfect met baby speelgoed en speeltjes.

Er is natuurlijk veel verschillende soorten baby speelgoed, zoals onder andere:

Naast dat je verschillend soort speelgoed hebt, heeft speelgoed vaak ook een deel voor baby’s. Je hebt speelgoed dat helpt de motorische ontwikkelingen te verbeteren, maar ook dat zorgt voor educatieve kennis of samenspelen. Het is als ouder soms dus goed om te kijken wat je wilt bereiken met het spelen. Het is ook belangrijk te kijken naar de leeftijd, want niet elk speelgoed is geschikt voor elke leeftijd precies. Zo is het belangrijk te kijken hoeveel maanden de baby is zodat de speelgoed hierop afgestemd kan worden. Een baby ontwikkelt zich namelijk erg snel.

Babyspeelgoed kopen?

Er zijn diverse webshops waar je als ouder een groot aanbod baby speelgoed kunt kopen. De webshops met het grootste aanbod online vindt je hier. Je kunt hier voor honderden speeltjes terecht. Of je nu peuterboekjes, rammelaars, speelkleden, knuffeldoekjes, bouw blokken, houten speelgoed, bad speeltjes of wat dan ook zoekt: je vindt het hier allemaal.

Ze zijn geselecteerd op betrouwbare producten, snelle levertijd, groot aanbod en goede service van deze aanbieders.

Tip: klik op de logo’s om direct naar het aanbod baby speelgoed te gaan van deze webwinkels.

Webshop tips:

Prenatal
Intertoys
Bart Smit
Bol

Waarom speelgoed voor baby’s?

De eerste jaren van een baby zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling. De eerste maanden kan een baby nog amper bewegen, speelgoed kopen hiervoor heeft dan ook geen zin. Maar in een later stadium zal een baby zich steeds meer ontwikkelen en kun je hem stimuleren door speelgoed te geven. Hierdoor leer je de baby nieuwe dingen te ontdekken en leert hij omgaan met verschillende kleuren, geluiden, geuren en smaken. En leert hij nieuwe dingen voelen.¬†Speelgoed boven de baby’s bed hangen is ook niet altijd handig. Dit kan een baby te veel afleiden en zorgen dat hij slechter slaapt en slaap is erg belangrijk.

Door middel van onderstaande tabel heb je een indicatie wanneer een baby klaar is voor wat spelletjes het eerste jaar. Zo heb je wellicht een betere indicatie wat voor soort speelgoed je kunt kopen voor je baby.

Het gebruik van baby speelgoed

Het is als ouder dus belangrijk te kijken welk speelgoed je uitkiest. Het kan namelijk zijn dat te moeilijk speelgoed niet aantrekkelijk is voor het kind en het eerder zal frustreren zelf. Ook een overvloed aan speeltjes is niet nodig, een aantal speeltjes is genoeg.

Baby wil niet spelen?

Niet altijd wil een baby spelen, het is als ouder belangrijk om te weten waarom hij dit niet altijd wilt. Dit kan namelijk verschillende redenen hebben.

Let op je baby en speelgoed

Het is belangrijk je kind altijd in de buurt te hebben als hij aan het spelen is. Baby’s weten soms nog niet goed hoe met speelgoed om te gaan en een ongelukje kan zo gebeuren, je wilt als ouder hier zo snel mogelijk op kunnen reageren uiteraard.

Baby speelgoed is natuurlijk veilig, anders wordt het geen speelgoed voor baby’s genoemd, maar het is toch altijd verstandig om niet te ver uit de buurt van je kind te zijn. Er kan altijd iets kapot gaan natuurlijk. En kapot speelgoed wordt altijd aanbevolen om weg te doen.

Soorten speelgoed

Het aanbod van speelgoed is tegenwoordig enorm! Leuk als ouder om hier natuurlijk uit te mogen kiezen, al kan het soms wel even lastig zijn hierdoor. Het volgende speelgoed voor baby’s vindt je verkrijgbaar:

Het is goed om te kijken naar bovenstaande tabel, zodat je beter weet welk speelgoed geschikt is voor welke leeftijd van het kind. Hierdoor koop je geen speelgoed dat nog onbruikbaar is voor de baby.

Bekende merken speelgoed voor baby's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *