Babydraagzakken zijn een perfecte oplossing voor elke moeder. Het is eigenlijk zelfs onmisbaar zou je kunnen zeggen. De comfort van een handige draagzak is ideaal voor jou, maar ook voor de baby. Een baby houdt er van om gedragen te worden. Het voordeel van een draagzak is dat het gewicht zit verdeeld over de schouders en je middel, waardoor het simpel te dragen is en ook geen last bezorgd. Een goede draagzak is altijd verstelbaar en zorgt voor optimale steun aan de rug en nek van de baby.

Het is belangrijk een goede draagzak te vinden, zodat je de beste comfort kunt bieden aan de baby.

Tip: de Ergo babydraagzak

de Ergobaby draagzakDe Ergo babydraakzak is al enkele jaren het beste gekozen. En dat is natuurlijk fijn om te weten. We hebben het hier dan niet alleen door moeders zelf, maar ook door artsen, verplegers en therapeuten. Welke veel af weten over de gezondheid baby en moeder. Waarom precies deze draagzak? We sommen de drie belangrijke voordelen op.

Comfort voor ouders (of de persoon die de baby draagt)

Er zitten dikke zachte heup- en schouderriemen aan verbonden welke het gewicht goed verdelen van de baby over de schouders, heup en rug. Dit betekent dat je als drager geen last krijgt van het gewicht dat aan je lichaam hangt. Veel slechte draagzakken zorgen namelijk voor hoofd, neuk, schouder of rugpijn. Hier moet je echt voor oppassen en dit kun je dus ook eenvoudig voorkomen door te kiezen voor een goede draagzak.

Ook handig is dat deze Ergo babydraagzakken eenvoudig om te doen zijn en ook verstelbaar zijn, gezien elk lichaam uniek en anders is werkt dit het beste.

2. De houding van de baby

Dit is enorm belangrijk, je wilt dat de baby een goede houding heeft tijdens het zitten in de draagzak. De Ergobaby draagzak helpt hierbij. Het zorgt dat de baby geplaatst wordt in een natuurlijke en ergonomische ‘kikkerhouding’. Dit bij baby’s van 3.2 kg tot 20 kg wordt aangegeven. Wel moet je bij 3,2 kg tot 5.5 gebruik maken van een Baby verkleinkussen.

Ook vindt je bij de draagzak een kapje dat zorgt dat de rug en neuk van de baby wordt ondersteunt wanneer hij slaapt. Dit zorgt voor bescherming tegen wind, lichte regen of zon. Handig is dat je dit kapje langer kunt maken, er zijn namelijk 5 verstelbare standen, waardoor het met je baby kan meegroeien.

3. De verschillende draagposities!

Dit is een enorm pluspunt vergeleken andere draagzakken in de markt. Dit type heeft namelijk vier draagposities. Je kunt deze draagzak namelijk dragen op de buik, gericht naar jezelf of naar buiten. Maar ook op de heup en rug. Dit kan soms handig zijn in bepaalde omstandigheden. Zo worden namelijk pasgeboren baby’s op de buik gedragen. Tot 5.5 kg moet je namelijk gebruik maken van de verkleinkussen. Wanneer de baby zijn hoofd zelfstandig rechtop kan houden en ook kan zitten, dan kun je kiezen om de baby te dragen op de andere opties die de draagzak mogelijk maakt.

Waar kan ik een Ergobaby draagzag kopen?

De Ergobaby draagzakken zijn bij enkele webwinkels te koop. Via onderstaande webwinkels vindt je de beste deals wil je er één kopen.

Waarom een babydraagzak?

Een draagzak is handig. Helemaal voor baby’s die vaak huilen. Baby’s willen graag bij hun moeder zijn, het geeft ze een veilig gevoel. Maar ook slapen baby’s beter dichtbij jou, omdat ze je hartslag voelen. Daarnaast Je hebt je handen namelijk zelf helemaal vrij waardoor je nog wat dingen kunt ondernemen en je baby heerlijk bij je en is het ook erg comfortabel om zo je baby te dragen.

Het is bij het uitzoeken van een draagzak belangrijk om een aantal punten te letten zoals:

Ten slotte moet je draagzak voldoen aan NEN-EN 12309-2, dit is een Europese norm hiervoor. Dit geeft de veiligheid aan.

Belangrijk: Draag het niet altijd

Er zijn situaties waar je uiteraard beter geen draagzak kan dragen. Vaak genoeg komt het nog voor dat hier niet aan gedacht wordt. Als je gaat koken, auto rijden of gaat sporten is het niet verstandig je baby te dragen. Let ook op je lichaamshouding tijdens het dragen, ga niet ineens rare bewegingen maken. Zo zorg je dat de baby minder goed kan ademen bijvoorbeeld wat gevaarlijk is.

Waar kan je een draagzak in gebruik nemen?

Vanaf ongeveer zes weken wordt vaak aangeraden een draagzak te gebruiken. Lees altijd de gebruikershandleiding bij het aanschaffen, hier vindt je specifieke informatie omtrent dit soort zaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *