Je bent zwanger of net bevallen en gaat op zoek de beste spullen voor je baby. Daarbij hoort een goede babyfoon. Een babyfoon kopen is niet moeilijk. Maar je moet natuurlijk wel weten waar deze aan moet voldoen. Welke soorten zijn er en welke hiervan zijn geschikt voor jou. Ga je voor een babyfoon met camera? Een babyfoon met groot bereik? Of is er misschien een babyfoon aanbieding op de markt?

Op deze pagina beantwoorden wij de vragen die zich bij jou zullen voordoen. Hopelijk beantwoorden we alle vragen die zich bij jou voordoen. Is iets nog niet helemaal duidelijk? Laat het dan in een reactie hieronder achter.

Direct een geschikte babyfoon vinden? Klik op een van de links hieronder.

Welke soorten babyfoons zijn er?

Een babyfoon is een apparaat waarmee jij je baby in de gaten kunt houden vanuit een andere ruimte. Voor sommige ouders een musthave als het gaat om babyartikelen. Deze bestaat altijd uit twee delen, een zender en een ontvanger. Er zijn vele verschillende babyfoons. Hieronder zullen we alle soorten behandelen. Ook zullen we direct een aantal voorbeelden van de beste babyfoon geven bij iedere soort. Mocht je nu al weten welke je nodig hebt dan kun je dus direct doorklikken tussen een van de beste babyfoons hieronder. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van de verschillende soorten babyfoons:

Babyfoon met alleen geluid

beste babyfoon met geluidIs het voor jou genoeg om je baby alleen te horen? Dan heb je geen babyfoon met beeld of andere voorzieningen nodig. Er zijn verschillende babyfoons met geluid. Zo zijn er babyfoons die het geluid vanaf de baby naar jou versturen. Op deze manier kun je de hele tijd meeluisteren met je baby. Wanneer je baby blijft huilen dan is dit voor jou te horen. Voor het gehele overzicht van alle babyfoons met geluid kun je hier klikken.

Er zijn echter nog een aantal soorten babyfoons die alleen op geluid werken. Zo kun je een babyfoon kopen die in plaats van geluid ook licht geeft. Denk hierbij aan lampjes die gaan branden. Hoe harder het geluid is dat bij de babyfoon vandaan komt, hoe meer lampjes of hoe feller de lampjes gaan branden. Dit kan handig zijn wanneer jij bijvoorbeeld beneden televisie zit te kijken met het geluid (hard) aan. Hierdoor kan het dat je de babyfoon niet meer kunt verstaan. Door de lampjes heb jij toch nog in de gaten als er iets aan de hand is met je baby.

Daarnaast kun je ook kiezen voor een babyfoon waarbij het geluid twee kanten op gaat. Wanneer jij iets bij je baby hoort kun je daarnaast ook terug praten tegen je baby. De stem van de moeder kan vertrouwelijk klinken voor jou baby. Op deze manier voelt hij of zij zich eerder veilig en kan je baby weer rustig verder slapen. En dit scheelt jou misschien weer 25 traptreden!

Babyfoon met camera (en geluid)

beste babyfoon met cameraIs het voor jou niet genoeg om je baby alleen te horen, maar wil je er ook beeld bij? Dan is een babyfoon met beeld misschien iets voor jou. Op deze manier kun je het geluid horen van je baby. Wanneer je denkt dat er iets aan de hand is kun je direct het beeld erbij pakken en kijken of er iets met je baby aan de hand is. Echter is onze ervaring wel dat het beeld niet altijd even goed is. Het is donker, je baby ligt waarschijnlijk stil en als er toch echt iets aan de hand is dan moet je alsnog naar de kamer voor je baby. Of het heel veel meerwaarde heeft vragen wij ons dus af. Maar toch kunnen sommige moeders zich er beter van voelen! In dat geval zeggen wij, ga ervoor! Voor het gehele aanbod voor een babyfoon met camera kun je klikken op de voorgaande link.

Een babyfoon met camera biedt over het algemeen nog wel een aantal extra functies. Zo kun je de camera laten in of uitzoomen op afstand. Denk je even iets niet goed te kunnen zien dan is het handig dat je zelf direct kunt in of uitzoomen. Of nog handiger, draai de camera in de richting waar jij het beeld wilt hebben. De camera is ook aan te sluiten op andere apparatuur, zoals je laptop of televisie.

Het is wel verstandig om er ook aan te denken dat de prijs waarschijnlijk wat hoger zal liggen wanneer je voor een babyfoon gaat met beeld. Hier kun je ook nog verschillende accessoires bij nemen die meer opties geven.

Wifi babyfoon

beste babyfoon met internetJe baby in de gaten houden via internet? Ja het is mogelijk. Maar hoe werkt dit dan? Als je in het bezit bent van een smartphone of tablet dan is dit misschien een handige oplossing om voor te gaan. Op deze manier kun je namelijk op je smartphone of tablet je baby overal in de gaten houden. Ook wel een smartphone-babyfoon genoemd. Hierbij plaats je een camera bij je baby in de kamer. Vervolgens zorg je dat je de juiste app download die bij de camera behoort. Deze download je op het device waarop jij je baby in de gaten wilt houden. Vervolgens kun jij meekijken met het scherm van het device waarop jij de app hebt gedownload. Dit kan je smartphone of tablet zijn, maar vaak ook op je PC of MAC. Een voorwaarde is natuurlijk wel dat je beschikt over een goede internetverbinding.

Een groot voordeel is dat je geen limiet meer hebt met betrekking tot de afstand van het bereik. Daarnaast zit je vaak op een beveiligde verbinding en zijn er geen andere mensen bij jou in de buurt die met jou kanaal mee kunnen luisteren. Als je van plan bent om voor de internet babyfoon te gaan is het verstandig om de onderstaande tips in de gaten te houden voor de aanschaf. Lees deze even aandachtig door.

Overige tips voor het kopen van een babyfoon

Hieronder volgen nog meer tips. Er zijn nog veel meer zaken die handig zijn om in het achterhoofd te houden. Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan de beveiliging van de verbinding of het bereik van de babyfoon? Hieronder geven we je graag nog iets meer informatie over de storing die zich voor kan doen tijdens het verzenden van geluidssignalen of het bereik van de babyfoon.

Storing in het geluid

Wanneer je in de stad woont of in een drukke omgeving woont heb je kans dat er storing kan komen groter. Je gebruikt namelijk geluidssignalen via radiogolven. Hierdoor kan het gebeuren dat je ook geluiden van buren opvangt en deze jou kanaal verstoren. Daarbij dien je ook rekening te houden dat anderen met jou kanaal mee kunnen luisteren. Hiervoor zijn twee oplossingen te vinden die je kunt gebruiken:

Babyfoon groot bereik?

Ga je voor een babyfoon met beeld of geluid? Dan is het verstandig om na te gaan wat de afstand van het bereik is dat jij nodig hebt. Hoe groot is de afstand van de kamer waar de baby slaapt naar alle plaatsen waar jij de baby mogelijk in de gaten wilt kunnen houden. Kijk dus niet alleen naar de afstand van jou slaapkamer naar die van de baby, maar ook naar de keuken waar jij misschien de was doet overdag of ’s avonds. Vaak wil je ook hier de baby in de gaten kunnen houden. Of naar de woonkamer waar je ’s avonds televisie kijkt.

Echter zijn deze afstanden niet altijd voldoende. De afstanden die op de doos vermeld staan zijn de afstanden die in de open lucht worden aangehouden. Bij jou thuis heb je te maken met muren. Muren zorgen er voor dat de afstand van het bereik van de babyfoon korter wordt. Dit hangt ook af van het materiaal van de muur. Zorg dus dat je een goede marge hebt op de afstand die op der verpakking staat en jij nodig hebt thuis. Mocht het bereik verminderen dan hebben sommige babyfoons een functie waarbij er een alarm afgaat.

Voel je je hier niet prettig bij dan is het een goed idee om misschien voor de babyfoon met internet te gaan die je hierboven terug vindt. Deze is misschien wat duurder in prijs maar heeft diverse voordelen. Dit zijn de voordelen van de wifi babyfoon samengevat:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *