Je bent zwanger en zult binnenkort gaan bevallen van je baby of je bent kortgeleden bevallen en gaat op zoek naar de beste buggy voor je baby. Het is belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden, want je wilt natuurlijk het beste bestellen voor je baby. Je hebt veel verschillende kinderwagens, maar natuurlijk wil je hetgeen kopen wat het best is voor jou baby. Daarom gaan we het in dit artikel hebben over de verschillende soorten kinderwagens en welke het meest geschikt is om te gebruiken in welke situatie. Er is namelijk niet direct een antwoord te geven op wat de beste buggy in het algemeen is. Dit hangt van meerdere zaken af die we in dit artikel zullen gaan bespreken.

Hieronder zul je een overzicht vinden met een aantal geteste buggy’s door de consumentenbond. Wil je weten wat een buggy precies is, welke kinderwagens er verder nog zijn of op welke zaken je dient te letten bij het uitkiezen van een geschikte buggy? Lees dan verder onderaan deze pagina.

Direct het beste en grootst aanbod buggy’s online bekijken? Kijk hier dan is.

De beste buggy’s met informatie

Onderstaand vind je een aantal buggy’s met bijbehorende informatie voor de betreffende buggy. Om meer informatie van een buggy te vinden en te bekijken klik je op de button bij de betreffende buggy. We hopen dat we je hebben kunnen helpen bij het vinden van een voor jou geschikte buggy. Deze buggy is ook geschikt voor baby’s, omdat de rugleuning plat kan. Daarnaast kan het zitje worden omgedraaid wat niet vaak het geval is bij buggy’s. Verder kun je hier 4 kg kwijt in de boodschappenmand.

Deze buggy is erg handig voor het openbaar vervoer en is getest door de consumentenbond. Deze buggy heeft een beensteun en een goed verstelbare rugleuning.

De Nuna Pepp is vrij klein en makkelijk om mee nemen. Het heeft de mogelijkheid om een autokinderzitje op te plaatsen, echter gaat dit niet heel makkelijk.

De Chicco liteway buggy is een extreem lichte buggy en biedt comfort voor gebruik als voor de baby. Deze is eenvoudig in te klappen en heeft een zwenkwiel voor met gekoppelde remmen aan de achterkant. De rugleuning is gemakkelijk in  standen te verstellen.

Wat is een buggy en welke kinderwagens zijn er verder?

Er zijn vele verschillende kinderwagens waar je uit kunt kiezen. Als je baby net geboren wordt is het handig om direct al een kinderwagen te hebben. Een gewone kinderwagen is bedoel voor baby’s die pas zijn geboren. Deze heeft een platte bak en is bedoeld voor baby’s om te liggen. Hierbij kan ongeveer de leeftijd van 0 tot 9 maanden aan worden gehouden. Als de baby rechtop kan zitten dan kun je overgaan tot een wandelwagen. In plaats van een platte bak kan de baby hierin rechtop zitten. Deze is bedoeld voor baby’s van 8 maanden tot 4 jaar die rechtop kunnen zitten. Wil je gelijk klaar zijn met een kinderwagen? Dan is een combiwagen een goede keuze. Hierbij kun je de platte bak vervangen voor een zitje, zodat de baby rechtop kan zitten wanneer hij er aan toe is. De combiwagen is bedoel voor baby van 0 tot 4 jaar.

Vervolgens hebben we ook een buggy waar jij op dit moment naar op zoek bent. Toch is het goed om het verschil te weten tussen een buggy, kinderwagen, wandelwagen en combiwagen. De buggy is een (meestal) kleinere, opvouwbare en lichte variant van de voorgaande kinderwagens. Gezien je baby in de buggy laag bij de grond zit, de wieltjes klei zijn en een eenvoudig zitje heeft, is deze vaak niet geschikt voor de lange afstanden. Ook is deze niet bedoeld voor jonge baby (jonger dan 1 jaar), omdat zij nog niet rechtop kunnen zitten. De buggy is bedoeld voor kinderen van 1 tot 4 jaar oud. Door de slechtere kwaliteit van de wieltjes en de slechte vering kan je baby niet comfortabel in de buggy liggen tijdens het lopen. Het voordeel van de buggy is dat je deze makkelijk kunt inklappen en meenemen. Moet je bijvoorbeeld met je baby naar de supermarkt en moet er een kinderwagen even mee? Dan is een buggy een ideale oplossing. Deze kun je bij huis gemakkelijk inklappen en achterin de auto leggen om er bij de supermarkt weer uit te halen. Daarom is de buggy een goede optie om naast een andere kinderwagen te hebben.

Welke factoren dien je op te letten?

Hieronder hebben we nog een opsomming voor je gemaakt wat belangrijke punten zijn die bepalen of je te maken hebt met een goede buggy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *