Je wilt alles op en top voor elkaar hebben voor de baby. Geen onveilige spullen en alles moet goed genoeg zijn voor je baby. En groot gelijk heb je. Een van de belangrijkste aankopen wanneer je een baby krijgt is een kinderwagen en de beste bijbehorende accessoires voor de babywagen. Het is daarom belangrijk om direct een te kopen die het best bij jou behoeften past. Wat is nou de beste kinderwagen? Op deze pagina gaan we het hebben over de beste kinderwagens. Per persoon kan het verschillen wat de beste kinderwagen voor hem of voor haar is. Daarom gaan we het eerst over een aantal zaken hebben die belangrijk zijn om rekening mee te houden voordat je een kinderwagen besteld. Stel jezelf bijvoorbeeld de vragen hoe jij de kinderwagen gaat gebruiken, welke model kinderwagen je nodig hebt. Heb je nog een kind en is een duo kinderwagen handig? De tips waar je op dient te letten zijn verder op deze pagina benoemd. Hieronder vind je direct een aanbod met de beste kinderwagens. Voor meer informatie klik je op de bijbehorende buttons.

Waar moet ik op letten bij een kinderwagen?

Als je een kinderwagen gaat kopen zijn er een aantal zaken om op te letten. Allereerst zullen we een aantal zaken noemen die raadzaam zijn om in gedachten te houden bij een kinderwagen. Vervolgens zullen we het hier verder over gaan hebben. Het model van de kinderwagen is iets om rekening mee te houden. Naast het model dien je goed te bedenken waar je de wagen allemaal voor wilt gebruiken. Welk soort terrein ga je er mee betreden? Ook het weer is iets wat al gauw vergeten wordt. Als het regent is het wel zo fijn als je een kap over de kinderwagen kunt trekken, zodat je baby niet nat regent.

Model kinderwagen

Opties en model van de kinderwagen

Het model is een belangrijk onderdeel om rekening mee te houden. Voor sommigen is het belangrijk hoe de kinderwagen er uit ziet. Voor andere gaat het alleen om het gebruik. Maar met model bedoelen we niet alleen het model hoe de kinderwagen er uit ziet. Ook het model wat je met de kinderwagen kunt. Het ene model kinderwagens heeft namelijk veel andere opties van de andere. Een kinderwagen met een verstelbare duwstang is erg handig als je partner erg lang is en jij bent niet zo lang. Aan de hand van het verstellen van deze stang kan de kinderwagen worden aangepast op jou lengte (door hem in te trekken) en op die van je partner (door het uit te rekken als hij langer is dan jij).

Welke soort wagen moet ik hebben?

Daarnaast is het goed om te bedenken of je een combiwagen, kinderwagen of een wandelwagen aanschaft. De meeste kinderwagens zijn tegenwoordig al combiwagens. Dit is een combinatie van een kinderwagen en een wandelwagen. Bij een kinderwagen heb je een platte bak waarin de baby kan liggen. Deze is voor baby’s van 0 tot 9 maanden bedoeld. Een wandelwagen is bedoeld voor baby’s van 8 maanden tot 4 jaar die al in staat zijn om te zitten. De zitting van de baby kun je vaak in een aantal standen verstellen en er zit een gordeltje in. Indien je een combiwagen hebt, dan heb je een kinderwagen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De platte bak kun je vaak verstellen voor een zitje. Waarschijnlijk zul je dit ombouwen na ongeveer 8/9 maanden en hoef je dus niet twee maal een wagen te halen voor je kind.

Denk aan het comfort van de wagen – buggy of combiwagen

Verder is het goed om er op te letten dat je een babywagen aanschaft die voor de baby comfort biedt. Een wagen met goede veringen en goede banden zorgen voor minder onrust voor de baby. Hierdoor kan de baby beter slapen wanneer je met hem of haar een wandeling maakt. Ideaal toch? Een buggy biedt over het algemeen minder comfort voor de baby dan een kinderwagen. Een buggy is een lichte en opvouwbare versie van de wandelwagen. Deze bedoeld om gemakkelijk op te vouwen en ergens mee naar toe te nemen en niet voor de lange afstanden. Doordat deze vooral gemaakt is voor het gemak biedt het minder comfort voor de baby en is het voor een jonge baby (jonger dan 1 jaar) verstandiger om een kinderwagen of combiwagen te gebruiken.

Is een duowagen handig voor mij?

Tot slot kun je voor een duowagen kiezen als je in verwachting bent van een tweeling of nog een kind hebt die nog een kinderwagen nodig heeft. Het voordeel is dat deze vaak te verstellen zijn van een reiswieg naar een zitting. Dit is erg handig als je 2 kinderen van verschillende leeftijden hebt. Controleer dus even van tevoren of dit verstelbaar is. Nog een tip! Meet thuis de lengte van je deur op voordat je een duowagen besteld. Wel zo handig als hij thuis ook naar binnen past.

Wat ga je doen met de kinderwagen?

Buiten de stad

Bedenk goed waar en hoe je de kinderwagen zult gaan gebruiken. Hoe is de omgeving waar je woont en waar ga je er allemaal meer naartoe? Woon je buitenaf en loop je veel over de weg, in het bos of in het zand? Dan is het handig om een kinderwagen te nemen met goede luchtbanden. Dit maakt het makkelijk om door het bos te lopen en niet teveel te stuiteren, zodat de baby comfortabel kan liggen. Hierbij is het belangrijk dat de baby naast goede luchtbanden ook een goede vering heeft. Dit maakt het voor de baby erg prettig om te liggen in de kinderwagen als jij hem vooruit duwt. Een tip voor een kinderwagen waar je veel mee wandelt is een omkeerbare duwstang. Op deze manier kun je de kinderwagen achter je aan trekken.

In de stadsomgeving

Als je in de stad woont is het wellicht weer handig om voor een ander formaat te gaan. Waar je buitenaf woont en voor een grotere en comfortabele kinderwagen gaat, is het juist weer handig om in de stad een kinderwagen te hebben die je makkelijk kunt wenden. Het is niet raadzaam om met een grote kinderwagen tussen de winkelende mensen in de stad moet manoeuvreren. Een kinderwagen met zwenkwielen is handig om tussen straatjes door te manoeuvreren. Een tip om op te letten als je in de stad woont dus!

Een buggy voor het gemak

Als je een kinderwagen nodig hebt die je gemakkelijk ergens mee naar toe moet nemen kun je een buggy als extra nemen. Wanneer je een uitgebreide kinderwagen hebt is het lastig om deze snel en gemakkelijk mee te nemen. Als extra kun je een buggy aanschaffen voor de momenten dat je snel mobiel moet zijn met je baby. Wanneer je de kinderwagen vaker mee moet de auto in dan is dit ook een handige oplossing. Een grote kinderwagen is vaak moeilijk in te klappen en past niet in de kofferbak van je auto. Een buggy is gemakkelijk om in te klappen en mee te nemen in de auto.

Voor bij het sporten

Zoek je een kinderwagen waar je achter kunt hardlopen, skileren? Je had het niet gedacht, maar dit is zeker mogelijk en er zijn moeder die dit doen. Het biedt namelijk diverse voor- en nadelen. Je baby is namelijk is de buitenlucht en kan jou bekijken, terwijl je aan het hardlopen bent. Daarnaast kun jij lekker je sport beoefenen en hoeft geen oppas te regelen voor de baby. Echter heeft het natuurlijk ook nadelen. Je kan niet overal rennen en zult dus op zoek moeten naar de goede wegen. Verder kun je het ook vervelend vinden dat je een attractie bent voor anderen die jou achter de kinderwagen zien rennen. Wanneer je toch besluit om dit te gaan doen, kies dan voor een kinderwagen met 3 wielen. Deze zijn wendbaarder dan kinderwagens met 4 wielen.

Overige tips voor de beste kinderwagen

beste-kinderwagen-2016-en-2017Als je een kinderwagen hebt gekozen is het handig om te kijken naar de kinderwagen accessoires die je nodig hebt. In de regen is het wel zo lekker voor je baby als je een regenhoes hebt. Zo regent je baby niet helemaal nat als je niet te voorkomen in de regen beland. Als je boodschappen gaat doen dan zul je de baby vaak genoeg mee nemen. Als je een tas of mandje onder de kinderwagen kunt stoppen is voor jou erg handig om de boodschappen in te stoppen. Je duwt de kinderwagen namelijk al vooruit, dus het is voor jou niet handig om ook nog eens zelf een paar tassen mee te moeten dragen. Naast een regenhoes voor de kinderwagen is het handig om een lekkere warme voetenzak in de kinderwagen te hebben voor de baby. Zo houdt hij of zij de voetjes lekker warm. Wanneer het in de zomer juist weer warm weer is  kun kan een parasol juist weer van pas komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *