Wat licht allemaal kan doen met een ruimte is vast niet geheel onbekend en zal je dan ook waarschijnlijk niet verbazen. Je kan verlichting met een dimmer nemen, zodat je een fijne sfeer kan creëren door middel van zacht licht. Of juist het licht feller zetten bij het uitvoeren van een belangrijke taak. Bij het kiezen van de juiste verlichting voor de kinderkamer is het ook belangrijk om hier goed over na te denken. Zo zijn er een aantal dingen essentieel om in gedachten te houden. Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat het licht niet te hard of te fel is. En het is ook noodzakelijk om lampen te vermijden die veel warmte afgeven. Dat kan namelijk gevaarlijk zijn voor je kleintje. En veiligheid staat, zeker in een kinderkamer, altijd voorop! Kies je verlichting dus zorgvuldig uit. Een led lamp wordt, in tegenstelling tot een gloeilamp, niet warm en is daarom een hele veilige keuze en zeer geschikt voor de kinderkamer.

Dimbare verlichting

Zorg ervoor dat de grote verlichting in de kamer, zoals de plafondlampen, voorzien zijn van een dimmer. Op die manier kun je de grootte van het licht verstellen en het licht zo zacht of zo fel maken als nodig. Als je de kinderkamer gaat opruimen en schoonmaken kan iets feller licht goed van pas komen. Maar voor in de avonden is het dan weer fijner om wat zachter licht aan te zetten. Met een dimmer kun je dit heel makkelijk regelen.

Lampen met kappen

Kies ook voor wat zachtere lichtbronnen door middel van lampen met kappen. Deze geven voldoende licht zonder overweldigend te zijn of veiligheidsproblemen te veroorzaken. Je hebt ontzettend veel leuke lampen en lampenkappen in verschillende soorten, kleuren en stijlen. Lampen met kappen kun je gebruiken als je het grote licht niet aan wilt zetten, maar toch nog voldoende licht aan wilt zetten in de kinderkamer,

Een nachtlampje

Een nachtlampje is onmisbaar in iedere kinderkamer, want kinderen slapen vaak liever niet in het pikdonker. Daarom kan het fijn zijn om een klein lampje naast het bed te hebben die je kind zelf aan of uit kan zetten. Maar ook een projectielampje dat mooie figuurtjes op de muur projecteert, kan heel geruststellend zijn. Met een nachtlampje komt je kleintje op een ontspannen manier in slaap. En kinderen raken ook niet gedesoriënteerd als ze ’s nachts wakker worden. Een stekkerlampje of zacht zoutlampje hebben hetzelfde effect.

Met deze tips kun je de perfecte verlichting voor je kinderkamer creëren. En zo een ruimte creëren die zowel ontspannend als uitnodigend is voor je kleintje.