De zwangerschap is een schitterende tijd, waar erg veel bij komt kijken. Geen enkele andere periode in het leven komt zoveel kijken als hier. Het is daarom als moeder (en ook als papa) erg goed om te verdiepen in een aantal boeken rondom dit onderwerp. Door te verdiepen in de situaties die kunnen ontstaan en zaken waar je mee te maken krijgt in deze periode ben je veel meer bewust en nog belangrijker: voorbereid.

In de periode dat je zwanger bent zul je veel vragen hebben en een zwangerschapsboek geeft hier vaak een perfect antwoord op. Uiteraard biedt het internet ook erg veel informatie, maar een boek lezen is vaak erg fijn en kan je vaak in alle rust op de bank doen.

De 5 beste zwangerschapsboeken op een rij

Tegenwoordig is het aanbod van boeken rondom zwangerschap enorm groot. Op deze pagina vindt je een overzicht van aan te raden boeken op dit gebied. Deze boeken zijn allemaal erg hoog beoordeeld door lezers en geven veel informatie weg en zijn daarom echt aan te raden.
#1 De meest gestelde vragen over zwangerschap en bevalling.

Je hebt natuurlijk erg veel vragen! In dit boek worden deze vragen allemaal behandeld. Zo worden de vragen allemaal behandeld door verloskundigen en gynaecologen. Zo vindt je hier vele antwoorden, tips en advies. Het voordeel is dat hier ook direct zaken worden behandeld voor en na de bevalling, waar sommige boeken alleen schrijven over tijdens de zwangerschap.

#2 Voor het eerst zwanger

Voor het eerst zwanger boekDe eerste zwangerschap is vaak erg spannend, er komt erg veel kijken. Dit boek gaat hier specifiek op in en beantwoord vele vragen die je waarschijnlijk zult hebben. Het boek is erg gedetailleerd en bespreekt wat je allemaal kunt verwachten in de maanden dat je zwanger bent. Zo staat het vol met tips waar je wat aan hebt tijdens de zwangerschap.

 

#3 Zwangerschap voor dummies

Zwangerschap voor dummies boekBoeken uit de ‘dummies’ series zijn altijd aanbevolen wanneer je voor het eerst gaat verdiepen in een onderwerp dat nieuw voor je is. Ook in dit boek vindt je een duidelijk overzicht van allemaal belangrijke onderwerpen waar je mee te maken krijgt tijdens de zwangerschap en bevalling. En dat allemaal in heldere taal. Of je nu meer wilt weten over de conceptie, het geven van borstvoeding, oefeningen voor tijdens de zwangerschap, de gezondheid van jouw en je kind: alles vindt je in dit boek.

 

#4 De grote geboortegids

ODe grote geboortegids boekok dit boek is echte aanrader en wordt zeer hoog beoordeeld door vele moeders die dit boek hebben gelezen. In de gids staat alles rondom de zwangerschap en hieromheen. Het boek is ook geschreven door een gynaecoloog en verpleegkundige. Denk hierbij aan de ontwikkeling van je baby, situaties waar je mee te krijgen, de gezondheid, de bevalling en nog veel meer. Op alle belangrijke situaties vindt je een duidelijk antwoord.

Bekijk dit boek

 

#5 Het wonder van de zwangerschap

Het wonder van de zwangerschap boekDit is een klein boekje, dat slechts 64 blz telt. Maar dat het maakt het boekje niet minder. Het boekje laat duidelijk zien wat er allemaal gebeurd tijdens de zwangerschap. Het geeft minder antwoorden dan bovenstaande boeken, maar is toch een zeer interessant boekje. Aan de hand van foto’s wordt je meegenomen met de ontwikkeling van je baby tot aan de geboorte. Elke maand worden de ontwikkelingen bijgehouden wat erg leuk is om te zien.

Wanneer je specifiek antwoorden wilt en in het algemeen meer voorbereid wilt zijn op de zwangerschap, dan zijn bovenstaande boeken eerder aanbevolen. Het leuke aan dit boek is dat het door middel van foto’s de ontwikkeling illustreert.

 

Bekijk hier vele andere zwangerschapsboeken met goede reviews.

Waarom een zwangerschapsboek kopen?

Wat zeggen mama’s over het lezen van een zwangerschapsboek?

Een boek lezen is meer dan aan te raden, voornamelijk in het begin heb je veel vragen en geeft een boek je hierbij antwoorden

– Karin

Het lezen van een boek heeft mij een stuk beter voorbereid op de bevalling wat voor mij erg spannend was – Ilse

Ik had voornamelijk veel vragen over de gezondheid van het kind, daar hebben de boeken mij veel over geleerd – Anneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *