onder de zonnebank tijdens zwangerschapTijdens de zwangerschap periode vragen veel mensen zich af of ze ook nog gebruik mogen maken van een zonnebank. Een zonnebank is altijd een heerlijk momentje voor jezelf waar je even kunt genieten en daarom is het handig om te weten wat de effecten zijn van een zonnebank. Veel mensen raden het namelijk zomaar af, zonder goede argumenten en dat is wat natuurlijk voorkomen moet worden.

Als eerst gaan we het even hebben over de voordelen van een zonnebank waarvan het belangrijk is om op de hoogte van te zijn.

De voordelen van een zonnebank

Net als gewoon zonnen maak je lichaam tijdens het liggen onder de zonnebank de vitamine D aan, dit is een belangrijke vitamine die zorgt voor het versterken van de botten. Ook is er wetenschappelijk aangetoond dat een een te kort kan leiden tot onder andere:

Tevens heeft onderzoek aangetoond dat mensen gelukkiger van de zonnebank worden, dit komt omdat het stofje ‘endorfine’ vrij komt. Al blijft dit per persoon erg afhankelijk uiteraard, maar een zonnebank biedt altijd een heerlijke ontspanning aan en ook dit is belangrijk om geen stress op te bouwen.

Tips bij het liggen onder de zonnebank als zwangere vrouw

Zwangerschapsmasker

In de periode van je zwangerschap kun je een zwangerschapsmasker oplopen. Tijdens de zwangerschap zijn de hormonen namelijk verstoord, hierdoor maakt je lichaam standaard meer pigment aan. Deze ‘pigment vlekjes’ komen alleen in het gezicht voor, waardoor het ook de naam heeft van een zwangerschapsmasker. Deze vlekjes verdwijnen na de zwangerschap altijd, maar kunnen wel weer terugkomen na je zwangerschap als je weer gaat zonnen.

Vaak geeft de huisarts ook aan om de zonnebank toch even te laten staan, vaak is het dan vanwege deze oorzaak.

Na de bevalling onder de zonnebank

Een veel gestelde vraag is ook of je na de bevalling weer onder de zonnebank mag? Ja, dit kan en geeft geen problemen. De zonnebank heeft namelijk geen invloed op de samenstelling van de moedermelk. Wel wordt het aangeraden om voorzicht te zijn, gezien tepels sneller verbrand kunnen worden. Tevens mogen kinderen zeker niet onder de zonnebank.

Conclusie

Een zonnebank heeft eigenlijk slechts weinig voordelen, behalve de vitamine D die je krijgt en de mooie kleur huid voor een tijd. Je moet als ouder dan ook afvragen of het de moeite waard is om in deze periode een zonnebank te nemen en hier niet even mee te wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *