Ben je bezig met het inrichten en vormgeven van de babykamer? Er breekt een spannende tijd voor jou aan, want dat betekent dat er heel wat veranderingen gaan plaatsvinden. Het maakt eigenlijk niet uit of het je eerste baby is of dat je al meerdere kinderen hebt, het blijft natuurlijk altijd spannend. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden hebben we een paar tips voor je verzameld wat betreft de verlichting van je babykamer. Zo ben je op elke situatie voorbereid en kun je het leven met een baby makkelijker aan.

Praktische verlichting

Als belangrijkste onderdeel van je lichtplan in de babykamer is de praktische verlichting. In het begin zal je baby hier voornamelijk heel veel slapen en staat er helemaal geen lamp aan. Mocht je de lamp wél nodig hebben, dan is het om praktische redenen. Zo zal je vele luiers verschonen en voeding geven. Hier heb je goed licht voor nodig, zodat je zeker weet dat je je kindje goed verzorgt. Je kunt een plafonniere plaatsen voor praktisch licht in de kamer, maar ook meerdere stalampen in de hoeken neerzetten. Zo schijn je nooit in de ogen van je baby, wat wel zo fijn is. Bij Budgetlight vind je meerdere varianten waar je uit kunt kiezen.

Een nachtlampje

Veel kinderen slapen lekkerder als er een klein lampje in de kamer aanstaat. Dit hoeft geen kamerverlichtende lamp te zijn, maar enkel een klein lichtpuntje. Hierdoor worden ze rustig en zijn ze ook minder angstig als ze alleen zijn. Niet elk kind heeft dit nodig, maar het zou heel vervelend zijn als je het niet in huis hebt op het moment dat je het wel kunt gebruiken. Zie het als een extraatje dat wellicht goed van pas kan komen. 

Verlichting voor je nachtdienst

Het zal regelmatig voor komen dat je midden in de nacht je bed uit moet doordat je baby onrustig is. Misschien moet je een luier verschonen, borstvoeding geven of je baby troosten om welke reden dan ook. Als jij nog half slapend je bed uitkomt wil je niet geconfronteerd worden met fel licht en zie je vaak met een beetje licht voldoende. Daarnaast wil je waarschijnlijk hierna nog wat uur slaap pakken, dus is het niet de bedoeling dat je klaarwakker bent door het felle licht. Koop hiervoor een sfeerlamp die vriendelijk is voor jouw ogen en die van de baby. Hierdoor zie je precies genoeg om je kindje te voorzien en kun je erna weer rustig naar bed.