Dromen tijdens zwangerschap periodeWaarschijnlijk heb je het vaker gehoord of heb je er zelf last van, als zwangere vrouw kun je erg vreemde dromen hebben. Dit worden de zwangerschapsdromen genoemd. Het zijn vaak hele diepe dromen waarin je het gevoel hebt dat er wat ergs of geks gebeurd. Vaak zorgen de dromen dat je ook langer slaapt tijdens je zwangerschap naast dat je al dieper slaapt. Dit is ook voornamelijk de eerste maanden tijdens je zwangerschap, na circa 4/5 maanden slaap je vaak weer slechter omdat je vaak minder comfortabel ligt door een dikkere buik en bewegingen van je ongeboren kind welke je slaap vaak verstoren.

Het is vaak zo dat je hele bizarre dromen hebt. Een kenmerk van deze dromen is dat het vaak verhalen zijn die totaal niet werkelijk zijn en ver afwijken van de dagelijkse realiteit. Vaak hebben ze ook te maken met emoties die je dan hebt, denk bijvoorbeeld aan angst, hoop of liefde. In de meeste gevallen zijn de dromen ook in de begin periode van de zwangerschap, maar in sommige gevallen ook de hele zwangerschapsperiode door. En je kunt hier dan ook niks tegen doen. Ook is het vaak zo dat je tijdens je dromen eigenlijk de chaos in je hoofd uitlaat. Vaak heb je veel stress of emoties aan je hoofd welke vervolgens allemaal in je dromen weerkomen.

Grote kans dat je ook droomt over je toekomstige kind. Dit is wat je vaak hoort bij zwangere vrouwen. Er zijn een aantal thema’s die in het algemeen vaak voorkomen bij deze dromen, hier lichten wij de meestvoorkomende uit.

Bekende thema’s tijdens het dromen

Wees ervan bewust

Door te weten welke thema’s vaak voorkomen kun je hier rekening mee houden. Je kunt ze niet vermijden, maar door te weten wat voor kan komen ben je op de hoogte dat het niet de realiteit is maar dat het slechts dromen zijn. Het kan goed zijn om met je partner hierover te praten, grote kans dat hij ook rare dromen heeft gehad. Vraag dus gerust is aan je partner of hij ook wel is raar droomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *