Wil je aan de flesvoeding beginnen? Dan geven wij jou graag alle informatie hierover. De overgang van borstvoeding naar flesvoeding kan namelijk best een lastig proces zijn. Je kind moet hieraan wennen, maar ook jij zelf. Het is namelijk een andere manier van voeden voor het kind en voor jezelf start er een nieuwe fase. Ook kan het raar aanvoelen wanneer je gewend bent borstvoeding te geven. Ineens start je met het geven van voeding via een flesje en kunnen andere mensen je baby ook voeden.

Beginnen met flesvoeding

Wanneer je een indicatie wilt hebben hoeveel flesvoeding je moet geven is een schema natuurlijk handig. Maar het belangrijkste is om altijd te kijken naar de behoefte van de baby. Elke baby heeft natuurlijk een andere behoefte. Zo heeft ook aan een goede dosis flesvoeding terwijl een andere baby liever meerdere keren een beetje flesvoeding wil. Probeer hier dan ook op af stemmen. Gemiddeld ga je uit van 155 cc per kilogram lichaamsgewicht van de baby. Een pasgeboren baby vraagt gemiddeld om de 2 a 3 uur om voeding. Belangrijk is dat je zeker zes tot acht keer voeding per 24 uur aangeeft.

Wanneer je kind er gezond en tevreden uitziet en hij natuurlijk groeit, gaat het goed.

Voor een handige indicatie, kun je kijken naar onderstaand schema. Houd wel in je achterhoofd dat het een hulpmiddel is, elk kind kan hier natuurlijk van afwijken met zijn behoefte.

Flesvoeding schema baby

Andere voeding dan flesvoeding

Niet alle kinderen hebben dezelfde voeding nodig, elk kind is natuurlijk anders. Wanneer er diverse problemen optreden als spugen, krampjes of moeizame ontlasting kan het zijn dat het verstandiger is om op andere voeding over te gaan. Er is hier namelijk speciaal voeding voor ontwikkeld, maar om hier gebruik van te maken is het beste om een consultatiebureau te raadplegen welke je kan adviseren.

Hoe geef je flesvoeding?

Flesvoeding moet natuurlijk op een goede manier worden gevonden, bekijk daarom is onderstaande video welke is gemaakt door Nutricia.

Het bereiden van flesvoeding

Flesvoeding is ten eerste heel eenvoudig voor te bereiden. Wat heb je nodig? Vers water uit de kraan + de juiste hoeveelheid poeder. In Nederland hebben we natuurlijk schoon water, wanneer je in het buitenland zit vaak niet. Wanneer je dus op vakantie bent, kijk goed of het water schoon is. Gebruik anders water uit flessen. Het water dat je gebruikt moet eerst koud zijn, wat je vervolgens zelf opwarmt tot de benodigde kamertemperatuur.

Waar moet je op letten bij het voorbereiden?

Wat moet je weten als ouder?

Neem je tijd om te wennen aan flesvoeding

Flesvoeding is natuurlijk anders dan borstvoeding. Het is goed om rustig te wennen aan de nieuwe situatie. Je kunt dus rustig afbouwen met borstvoeding en langzaam starten met flesvoeding zodat de overstap eenvoudiger gaat. Soms heeft je baby wat moeite met het flesje en kan een andere houding net wat beter helpen. Wees niet ongerust als het even duurt voordat alles meezit en de baby rustig zijn flesje drinkt.

baby aan de flesvoeding

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *