Wanneer je een baby hebt gekregen komt er veel om de hoek kijken als het gaat om alle artikelen en spullen die je voor je kind moet aanschaffen. Er komen meer zaken om de hoek kijken dan je van tevoren rekening mee houdt. Een van de spullen die je voor je baby zult kopen is een fopspeen. Maar waar is een fopspeen eigenlijk precies voor en waar doet een goede fopspeen aan voldoen? Op deze pagina geven we je meer informatie over een fopspeen en geven we verschillende tips waar je de beste fopspenen kunt kopen.

Direct alle fopspenen bekijken? Klik op een van de links hieronder.

Waar is een fopspeen voor?

Een fopspeen is hetzelfde als de speen die op een fles zit, alleen dan zonder de fles zelf. Het is geen speen om te gebruiken om te drinken en vandaar ook de naam ‘fop’speen. Een fopspeen is er voor bedoel om de behoefte van een baby om ergens op te zuigen weg te nemen. Voor een baby is het vaak onvoldoende om alleen te sabbelen aan de borst of aan de fles. Met een fopspeen kan je baby nog lekker sabbelen zonder iets te eten of te drinken. Het sabbelen op de speen geeft je baby ook een rustgevend gevoel. Wanneer je baby onrustig is dan kan het helpen om hem of haar de fopspeen te geven om rustig te worden. Vaak wordt de fopspeen ook gegeven als alternatief voor de duim.

Een baby is snel geneigd om op de duim te gaan zuigen wanneer hij of zij behoefte heeft om ergens aan te sabbelen. Een fopspeen is beter voor het gebit en de ademhaling van je baby.

Fopspenen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Vaak is het onduidelijk wat de verschillen zijn. Daarom vind je er op deze pagina meer informatie over.

Soorten spenen

Spenen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Zo vind je spenen in verschillende kleuren en met verschillende prints er op. De spenen worden over het algemeen ook vaak gekozen op basis van de kleur en de print. Je komt de spenen ook vrijwel overal tegen. Bij babywinkels, drogisterijen, de supermarkt of vrijwel overal op het internet kun je fopspenen vinden. Wanneer je besluit om een fopspeen te kopen dan zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten. Hieronder benomen we de kooptips waar je op kunt letten tijdens het kopen van een fopspeen.

Kooptips voor fopspenen

Allereerst dien je een keuze te maken uit het soort speen en dan bedoelen we niet alleen de kleur of de print van de speen. Er zijn namelijk twee verschillende typen spenen. Dat zijn fysiologische fopspenen en dental fopspenen. De fysiologische fopspenen hebben een rond zuiggedeelte. Het maakt bij deze speen niet uit hoe deze gedraaid in de mond van je baby zit. De speen heeft namelijk geen boven of onderkant. Dat hebben de dental fopspenen wel. Het zuiggedeelte is namelijk iets gebogen. Dit gebogen gedeelte is bedoeld om tegen je gehemelte aan te plaatsen en zorgt voor een betere werking van de kaak- en tongspieren.

Daarnaast dien je te letten op de leeftijdscategorieën waar de speen voor is bedoeld. Er zijn fopspenen voor pasgeboren baby’s, maar ook spenen voor baby’s van een half jaar, een jaar oud of ouder. Er zijn dus verschillende periodes waarin je de speen van je baby moet vervangen.

Verder dien je een keuze te maken uit het soort materiaal van de speen. Spenen zijn er in verschillende soorten materiaal. De meeste spenen zijn gemaakt van siliconen, maar het is ook mogelijk om voor een fopspeen van rubber te gaan. De fopspenen die van 100 procent rubber zijn gemaakt zijn altijd vrij van BPA, parabenen en weekmakers. BPA is een synthetische stof die schadelijk is voor je baby en de hormoonbalans verstoort. Daarnaast zijn de fopspenen van rubber gemaakt van één stuk, zodat ze stof- en bacterievrij zijn.

Tot slot is het altijd verstandig om op te letten of de spenen geen beschadigingen hebben. Wanneer er beschadigingen zijn aan de speen dan dient deze vervangen te worden. Het wordt sowieso aangeraden om een fopspeen na 6 weken altijd te vervangen voor een nieuwe.

Waar kan ik het beste een geschikte fopspeen kopen?

Wij hebben het over het internet gezocht om te kijken waar je het beste een geschikte fopspeen kunt kopen. Onderstaand hebben we een overzicht met verschillende webshops waar je een fopspeen kunt kopen.

Fopspenen bij Bol

BolHet grootste aanbod aan fopspenen in te vinden bij Bol. Je vindt er maar liefst meer dan 400 verschillende spenen. Uit het grote aanbod heb je snel een geschikte speen gevonden, want de website maakt het makkelijk met verschillende handige filters. Zo kun je filteren op de leeftijd van de baby, merk, geslacht, kleur en nog veel meer.

 

Fopspenen kopen bij Prénatal

Prenatal

Prénatal is helemaal gericht op artikelen voor baby’s en kinderen. Daarbij hoort ook een goed aanbod aan verschillende fopspenen. In de website zijn verschillende fopspenen te vinden. Ook vind je bij Prénatal vaak leuke kortingen en kun je dus direct profiteren. Om het aanbod te bekijken klik je op de onderstaande button.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *