Kun jij je de laatste keer nog herinneren dat je uit kon slapen en niet wakker werd gemaakt door je baby? De kans is groot dat dat alweer een hele tijd terug is. Ook lijkt het onmogelijk om dit nog een keer voor elkaar te krijgen, omdat het iedere ochtend weer raak is. Daar hebben wij echter een mogelijke oplossing voor. Er zijn kindvriendelijke wekkers beschikbaar voor baby’s en jonge kinderen om ze te helpen realiseren met de tijd, waardoor ze beter kunnen uitslapen. Dit wordt ook wel gedaan met behulp van slaaptrainers. Hieronder geven we meer informatie over slaaptrainers.

Wat zijn slaaptrainers?

Om het heel simpel uit te leggen zijn slaaptrainers middelen om de baby beter te helpen slapen volgens ‘onze’ tijden. Een slaaptrainer helpt een baby om te weten wanneer het tijd is om te gaan slapen en wanneer het tijd wordt om op te staan. Baby’s hebben van zichzelf alleen het besef dat ze gaan slapen wanneer ze de ogen sluiten. Dan is voor hen de dag voorbij. Wanneer de baby’s de ogen weer open doen dan begint voor hen de dag. Dit is heel simpel gezegd de slaaptijd van de baby.

Kinderen kunnen nog geen klok lezen. Daarom zegt het een baby niks waar een wekker naast hen neer wordt gezet. De tijd is niet te lezen voor een kind. Wat een baby wel kan snappen is wanneer er een wekker in de vorm van een aapje, een olifant of een ander dier zijn ogen dicht doet. De baby begrijpt dat het dan tijd is om ook te gaan slapen. Wanneer de wekker in de vorm van een aapje of een olifant de ogen weer open doet dan mag je kind zelf ook weer wakker worden. Een slaaptrainer is een kindvriendelijke klok met wekkerfunctie. Deze wekker is geschikt voor kinderen vanaf het moment dat ze het verschil snappen met de oogjes open en de oogjes dicht. Vaak is dit bij de meeste baby’s rond de 2,5 jaar het geval en kun je vanaf deze leeftijd een slaapwekker gebruiken.

Is je kind al wel eerder wakker? Dan zorgt de wekker er voor dat je kind nog even bezig wordt gehouden, zodat jij nog heerlijk kunt blijven slapen en niet wordt gestoord. Op deze manier krijg jij eindelijk weer eens een moment van rust in de vroege ochtend, zoals je dat vroeger wellicht wel vaker had. De baby wordt bezig gehouden door kleuren, door muziek die wordt afgespeeld of door bijvoorbeeld sterretjes die een voor een verdwijnen.

Verschillende slaaptrainers

Ben jij op zoek naar een geschikte slaaptrainer? Hieronder hebben we een aantal van onze favoriete slaaptrainers verzameld. Wanneer jij voor een van deze slaaptrainers kiest dan weet je zeker dat jouw kind straks heerlijk kan slapen en jij ook!

Nijntje slaaptrainer

slaaptrainer nijntjeWelk kind houdt er niet van Nijntje? Ieder kind van tegenwoordig kent Nijntje wel en is er gek op. Wat is er dan leuker voor je kind om samen met Nijntje te mogen gaan slapen? Je kunt de wekker zelf instellen en zeggen tegen je zoontje of dochtertje dat hij mag gaan slapen wanneer Nijntje de oogjes dicht doet. Wanneer de oogjes van Nijntje ’s ochtends los gaan dan kan de dag beginnen en is het tijd om op te staan. Bij de slaaptrainer van Nijntje begint er ook muziek af te spelen op het moment dat het tijd wordt om op te staan. Je kind hoort dan de muziek ‘Nijntje, lief klein konijntje’. Deze muziek is optioneel in de wekker en het is dus mogelijk om het uit te zetten.

Zazu Sam slaaptrainer

Nog een populaire slaaptrainer onder kinderen is de Zazu Sam slaaptrainer. Deze heeft de vorm van schaapje Sam. De wekker fungeert namelijk ook als een nachtlampje. Er zit een LCD scherm op de slaaptrainer die kan veranderen van kleur. Wanneer je kind behoort te gaan slapen is de kleur van het scherm donkerblauw en gaan de ogen van schaapje Sam dicht. Wanneer het tijd wordt om op te staan in de ochtend dan gaan de ogen van Sam weer los. Ook zullen de 12 kleine sterretjes langzaam verdwijnen. Deze verdwijnen een voor een. Je kind zal weten dat wanneer de sterretjes zijn verdwenen het tijd wordt om op te staan. Je kunt de wekker zelf instellen voor de nacht of je kunt het in de middag instellen voor een middagdutje.

Kidsleep Classic in blauw en rose

De Kidsleep Classic slaaptrainer werkt op een hele simpele manier. Er zitten plaatjes in de wekker die je kind kan zien. Zo zit er een plaatje in met een figuurtje dat buiten met een tas loopt en een figuurtje van iemand die heerlijk in bed ligt te slapen. In de wekker gaat het licht achter het plaatje branden die het kind behoort te zien. Je kind zal weten wanneer het tijd is om te slapen wanneer het figuurtje heerlijk in bed ligt te slapen. Wanneer het figuurtje met de tas verschijnt dan is het tijd om op te staan! Het lampje blijft de hele nacht aan, zodat de wekker ook fungeert als een nachtlampje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *