babyklamboeEen hemeltje voor de wieg is natuurlijk erg leuk voor de baby, naast het erg functioneel is. Een hemeltje boven de weg of ledikant geeft namelijk een speciaal gevoel. Het ziet er ten eerste erg leuk uit, het geeft de babykamer wat extra’s. Het leuke is dat je tegenwoordig veel verschillende opties hebt voor de wieg wat het aantrekkelijker maakt.

De officiële benaming voor een hemeltje over de wieg is babyklamboe. Een groot voordeel van de klamboe over de wieg is dat het ook muggen weghoudt bij de baby. Naast dat het natuurlijk erg leuk staat. Vaak zie je een gekleurde hemeltje. In de meeste gevallen zijn er twee opties om de babyklamboe op te hangen, namelijk:

Beide opties werken tevens prima mocht je afvragen wat beter is.

Waar koop ik een hemeltje voor de wieg?

Online is er een groot aanbod beschikbaar. Zo vindt je hier bij Bol.com hier meer dan 200 resultaten en bij Babypark.nl ook tientallen verschillende hemeltjes voor scherpe prijzen. Bij Bol.com kun je vrijwel terecht voor alle bekende merken, enkele hiervan zijn Baby’s Only, Coming Kids, Hauck, Jippie’s, Jollein, Maxi-Cosi, My Sweet Baby, Nicolientje en meer. Met name Jollein heeft een erg groot aanbod hierin.

jollein-hemel-voor-de-wieg

 

kleuren-jollein-hemeltje

Maar zo zijn ze er in nog veel meer kleuren verkrijgbaar. Hiernaast vindt je een lijst met welke kleuren allemaal verkrijgbaar zijn bij Bol.com van het merk Jollein.

Leuk is dat je de kleuren ook kunt aanpassen naar het geslacht van het kind natuurlijk. Zo is de kleur fuchsia populair bij meisjes en de kleur antraciet veel bij jongens bijvoorbeeld.

 

 

 

 

 

Verschillende soorten babyklamboe’s

Doordat het aanbod zo groot is vindt je tegenwoordig leuke variaties. Hieronder vindt je een aantal voorbeelden van een witte babyklamboe. Elke heeft een uniek en leuk design. Om een leuke babyklamboe te kopen kun je hier terecht bij Babypark.

witte-babyklamboe

 

Zelf een hemeltje maken? Dat kan natuurlijk  ook

Indien je creatief bent, en natuurlijk de tijd hebt is het ook een leuk idee om zelf een hemeltje te maken voor de wieg/ledikant. Op deze wijze kan je zelf bepalen welke stof je wilt, welke kleuren en kun je het een unieke stijl geven. Wat wel erg belangrijk is, is dat het veilig moet zijn. In het artikel op Kidskamers.nl lees je waar je rekening moet houden om een veilige klamboe op te zetten. Enkele tips die wij al kunnen meegeven:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *